-->
08.08.2022

Απόψε το Chaos αποκαλύπτεται- Δείτε το πρώτο ελληνικό hypercar – Ποια είναι η τιμή του

Απόψε, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, ο Σπύρος Πανόπουλος θα αποκαλύψει και θα δείξει το ελληνικό υπεραυτοκίνητο με την ονομασία CHAOS.

Συγκεκριμένα θα δείξει σε μορφή φωτογραφιών και video του CHAOS αλλά και άλλα οχήματα. Συγκεκριμένα ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης και ένα σπορ όχημα υδρογόνου.

Σχετικά με την τιμή του CHAOS θα υπάρχει σε δύο εκδόσεις. Μία των 5,5 και μία δεύτερη των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το χρώμα του πρωτοτύπου θα είναι γκρι και αυτό διότι, σύμφωνα με τον Σπύρο Πανόπουλο διακρίνονται καλύτερα οι καμπύλες.

Σε ερώτηση του Βασίλη Σαριμπαλίδη από το newsauto.gr, σχετικά με την Κυβέρνηση που ξέρουμε ότι δεν στηρίζει τέτοιες προσπάθειες βάζοντας πολλές φορές γραφειοκρατικές… τρικλοποδιές τόνισε: «Είχα μεγάλη υποστήριξη από την Κυβέρνηση. Με βοήθησαν πάρα πολύ και ανταποδίδω με το να δείξουν οι ίδιοι το αυτοκίνητο. Είναι πιο τιμητικό να το δούνε Έλληνες παρά να το πας σε μία έκθεση στο εξωτερικό».

Αναφορικά με το εργοστάσιο που ετοιμάζει: «Ετοιμάζουμε ένα χώρο μεγάλο, 108 στρέμματα το οικόπεδο και 38.000 τ.μ. στεγασμένα. Έχουμε τρία υπόστεγα. Το ένα θα είναι για τα υπεραυτοκίνητα. Το άλλο θα φορά την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο. Το τρίτο θα έχει σχέση με τα αμυντικά θέματα». Όσον αφορά το κόστος της επένδυσης: «Η επένδυση είναι 96 εκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια μιλάει, για το ρεκόρ τελικής ταχύτητας και πού θα γίνει, για την εκπομπή Top Gear αλλά και για το ρεκόρ που θέλει στο 0-402.

Από εκεί και πέρα αναφέρεται στην ομάδα που σήμερα αποτελείται από 22 άτομα. Στόχος είναι να προσλάβει για αρχή 120 άτομα και σχεδόν 300 τα οποία θα επανδρώσουν όλη η ομάδα που θα εργάζεται στο εργοστάσιο.

Δείτε το video:

Η ανακοίνωση του Σπύρου Πανόπουλου 

«Μετά από σειρά κατοχυρώσεων πατεντών και σχεδίων και εφόσον είμαστε πλέον προστατευμένοι, είναι η ώρα να αποκαλύψουμε την δουλειά μας.

Μετά από 4 έτη σκληρής δουλειάς, η στιγμή της αποκάλυψης του CHAOS είναι πιο κοντά από ποτέ. Και με αφορμή την ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) 2021/22 που είχαμε σκοπό να κάνουμε επίσημη παρουσίαση.

Συγκεκριμένα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα δημοσιευθούν εικόνες και λεπτομέρειες μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive www.spyrospanopoulos.com

Το Πρόγραμμα μας το 2022-23 έχεις ως εξής.
* Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση.
* Παρουσίαση του αυτοκινήτου για το κοινό στο καινούριο μας κέντρο – εργοστάσιο.
* Παρουσίαση και δοκιμή από το bbc-top gear
* Προσπάθεια ρεκόρ τελικής ταχύτητας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής. (Χορηγός Red Bull)
* Προσπάθεια ρεκόρ χρόνου στην πίστα Nurburgring για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.
* Προσπάθεια ρεκόρ επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής.

Παράλληλα την ίδια μέρα 1/11/21 θα παρουσιάσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, και το υπέρ αυτοκίνητο υδρογόνου όπως και διάφορες άλλες δουλειές μας που ετοιμάζαμε τόσο καιρό αθόρυβα.

Όπως και θα μπορούμε πλέον να δεχτούμε παραγγελίες.

Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας και την αναμονή σας, και την αγάπη σας και για το μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το τεχνολογικό αριστούργημα, το πρώτο ultracar του πλανήτη – περήφανα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στην Ελλάδα από Έλληνες.

“Work hard, be patient, make history”»

Ποιες είναι όμως οι τεχνολογικές καινοτομίες του ξεχωριστού Chaos

1.Το Chaos είναι κατασκευασμένο από τα πιο εξελιγμένα και καλύτερα υλικά. Η εταιρεία «Spyros Panopoulos Aytomotive Perfection» επέλεξε το Zylon για την κατασκευή της ραχοκοκαλιάς του Chaos. To Zylon ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980 κι έχει ιδιαίτερα αυξημένη ακαμψίαχαμηλό βάρος και ανθεκτικότητα στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιείται και στη Formula 1 για την ενίσχυση του κράνους των πιλότων.

2.Το πλάτος του Chaos είναι 2,08 μ και το ύψος 1,04 μ. Με την εξαιρετική αναλογία των 0,5 κιλών ανά ίππο, το βάρος του ελάχιστα ξεπερνάει τον 1 τόνο εξαιτίας της χρήσης του υλικού Zylon, του μαγνησίου και τιτανίου που χρησιμοποιείται στα μηχανικά του μέρη, τα οποία είναι κατασκευασμένα σε 3D printer.

3.To πανίσχυρο Chaos είναι εφοδιασμένο με έναν 10κύλινδρο twinturbo κινητήρα 4.0 λίτρων, κι έτσι μπορεί να φτάσει έως και 3.000 ίππους με τελική ταχύτητα που ξεπερνάει τα 500km/h, ενώ μπορεί να αγγίξει τα 100 km/h σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα!

4.Το μοτέρ του Chaos έχει αλουμινένιο μπλοκ, ενώ είναι κατασκευασμένες από τιτάνιο οι βαλβίδες, ο στράφαλος, οι εκκεντροφόροι και οι κυλινδροκεφαλές.

5.Έχει διθέσια καμπίνα με φουτουριστικό σχεδιασμόενσωματωμένες οθόνες στο τιμόνι και μπροστά από τη θέση του συνοδηγού. Ολόκληρο το παρμπρίζ είναι καλυμμένο από τρισδιάστατο heads-up display που λειτουργεί μέσω επιφανειών αφής, φωνητικών εντολών και χειρονομιών, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με άλλα οχήματα.

Πηγή: newsauto.gr


Διαβάστε επίσης