-->
03.08.2021

Αυτός είναι ιερέας που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες – Τα πρώτα του λόγια

Ο Θ. Κ., φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας orthodoxtimes.gr, ο ιερέας που έριξε το βιτριόλι προς τους συνοδικούς Μητροπολίτες.

Ο ιερέας φέρεται να ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας όπου κατείχε οργανική θέση, και είχε χειροτονηθεί από τον Μητροπολίτη Τριπόλεως στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα είχε αναμειχθεί σε υπόθεση ναρκωτικών.

Η υπόθεση του βρισκόταν στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο όπου εξεταζόταν η οριστικοποίηση της ποινής καθαίρεσης του.

Ο δράστης έφερε μαζί του μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού, την οποία και έριξε προς τους Μητροπολίτες.

Τα πρώτα λόγια του δράστη

«Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσε το Συνοδικό Δικαστήριο» φέρεται να είπε ο δράστης αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι στους Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ιερομόναχος θεωρεί την απόφαση άδικη, ενώ φέρεται να είπε στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών, ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

Ποιος είναι ο ιερέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, ο εν λόγω ιερέας είναι Σερραϊκής καταγωγής.

Είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο «η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα», όπως αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Πάντως στο κατηγορητήριο στο συνοδικό δικαστήριο υπήρχαν και εκκλησιαστικά και ποινικά παραπτώματα που εξετάστηκαν και έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο «ειρηνικής» διευθέτησης του θέματος.

Ιερέας - Μονή Πετράκη
Έκρυβε κοκαΐνη στα… σκέλια του
Τον Ιούνιο του 2018 αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την δράση του 34χρονου τότε αρχιμανδρίτη, προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο και διαπίστωσαν ότι είχε κρυμμένα στα γεννητικά του όργανα 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης… Πίστευε ότι θα σεβόταν στο σχήμα του και θα τον έψαχναν…
Τότε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της περιόδου, είχε επικαλεστεί «στιγμής αδυναμίας» και ότι ήταν για προσωπική του χρήση τα ναρκωτικά.
Ωστόσο, το θέμα δεν θα μπορούσε να μείνει έτσι από εκκλησιαστικής πλευράς. Ο ιερέας παραπέμφθηκε στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα και πέρασαν 3 χρόνια ώσπου να κριθεί δευτεροβάθμια η καθαίρεσή του (και ο… μισθός του!).
Έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει για να ασκήσει πίεση
Μάλιστα, ένα πριν το τραγικό συμβάν με το βιτριόλι, περί τα μέσα Μαΐου 2021, ο εν λόγω καθηρημένος ιερέας είχε απασχολήσει και πάλι τις αστυνομικές αρχές, απειλώντας μέσα από τα social media ότι θα αυτοκτονήσει αν προχωρούσε το Συνοδικό δικαστήριο στην καθαίρεσή του.
Μάλιστα, συγγενικό του πρόσωπο (ή ο ίδιος – όπως έχουμε βάσιμες υποψίες) είχε καλέσει στο InVeria.gr και ήθελε να «προωθηθεί» το θέμα με την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας και μάλιστα το πρόσωπο που είχε επικοινωνήσει μαζί μας ισχυριζόταν ότι θα πάει για… προανάκριση στα δικαστήρια ο Μητροπολίτης και συνεργάτες του, λόγω της παραπομπής του ιερέα στα συνοδικά δικαστήρια και της ταλαιπωρίας που υπέστη!


Διαβάστε επίσης