-->
17.04.2024

Χαβάη: Τουρίστες δεν ήρθαν στην Ελλάδα λόγω πυρκαγιών και βρέθηκαν πυρόπληκτοι στο Μάουι

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που τροφοδοτούνται από τους ανέμους ενός μακρινού τυφώνα και έχουν καταστρέψει μεγάλο μέρος του θερέτρου Λαχέινα στο νησί Μάουι της Χαβάης.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται σε έναν από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη θυμίζουν την Κόλαση του Δάντη, ενώ μεταξύ όσων εκκενώνουν περιορχές της Χαβάης είναι και πολλοί τουρίστες.

Ένα ζευγάρι Καναδών επέλεξε το Μάουι για τις διακοπές του αν και ο αρχικός προορισμός τους ήταν η Ρόδος. Βλέποντας όμως τον πύρινο εφιάλτη που επικρατούσε τις προηγούμενες ημέρες στο νησί, άλλαξαν τα πλάνα τους και επέλεξαν τη Χαβάη!

Δεν μπορούσαν όμως να φανταστούν ότι ο εφιάλτης τους θα ζωντάνευε στο Μάουι, από όπου αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν λόγω της πύρινης λαίλαπας που έχει κατακάψει την περιοχή.

Ήταν να πάμε στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, αλλά υπήρχαν πολλές πυρκαγιές. Κι έτσι δεν πήγαμε στην Ελλάδα λόγω των πυρκαγιών και ήρθαμε εδώ που υπάρχουν πάλι πυρκαγιές” αναφέρει ο Μάικ Μάγκι.Διαβάστε επίσης