-->
03.12.2023

«Χορεύει» η Νίσυρος – Νέα σεισμική δόνηση 4,1 ρίχτερ

Σεισμική δόνηση ισχύος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  σημειώθηκε πριν από λίγο στην θαλάσσια περιοχή της Νισύρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός αποτελεί συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Νισύρου στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η οποία παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.

Ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε στις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, με επίκεντρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού της Νισύρου και σε εστιακό βάθος 17,5 χιλιομέτρων.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 01:50 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε επίσης, σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,3 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 345 χιλιομέτρων ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 32 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου και στις 02:49 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε κι άλλη ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 στην κλίμακα Ρίχτερ.Διαβάστε επίσης