Μόλις λίγες ώρες νοσηλευόταν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), στο Δαφνί, η 44χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε θανάσιμα έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από 47χρονο τρόφιμο. Η γυναίκα πέθανε ακαριαία μετά την επίθεση με σπασμένο γυαλί που δέχθηκε από τον 47χρονο στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Στο Νοσοκομείο είχε εισαχθεί λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης.
Είχε σκοτώσει και άλλον τρόφιμο
Μιλώντας στο Βήμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει ότι ο 47χρονος έχει διαπράξει κι άλλη ανθρωποκτονία ψυχιατρικού ασθενή στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου νοσηλευόταν. Στις 31 Αυγούστου του ΄23 είχε αφαιρέσει τη ζωή μίας 65χρονης, προκαλώντας φρίκη για τον τρόπο με τον οποίο είχε διαπράξει το έγκλημα: με «όπλο» ένα στυλό και ξύλινα μαχαιροπίρουνα, είχε βγάλει τα μάτια της άτυχης γυναίκας ενώ ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, καρφώνοντάς τη και σε διάφορα σημεία του σώματός της.
Τον ψάχνουν
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη. Η εκτίμηση είναι ότι έχει κρυφτεί μέσα στους χώρους του νοσοκομείου κι είναι ζήτημα ωρών να τον εντοπίσουν.
Οπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, το περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, στο 10ο Ψυχιατρικό Τμήμα Οξέων Περιστατικών. Ο 47χρονος υπάγεται στο άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα και εισήχθη στο ΨΝΑ τον Νοέμβριο του ’24. Η άτυχη γυναίκα ήταν γνωστή, στο ΨΝΑ, ασθενής – χρήστης ουσιών.
Πάνω από 200 εκτίουν ποινές σε Ψυχιατρεία
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι περισσότερα από 200 άτομα που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα, νοσηλεύονται στα Ψυχιατρεία. «Ο 47χρονος κατέσφαξε τη γυναίκα με τζάμι. Μέσα στα αίματα πήγε στους δύο νοσηλευτές βάρδιας είπε το συμβάν και διέφυγε από το τμήμα. Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία δεν είναι φυλακές», σημειώνει.
Δύο νοσηλευτές για 35 ασθενείς
Ο κ. Γιαννάκος επαναφέρει το αίτημα να πάψουν να νοσηλεύονται στις Ψυχιατρικές Μονάδες άτομα του άρθρου 69 του Ποινικού Κώδικα. «Έχουν διαπράξει εγκλήματα, κακουργήματα, τους αποδίδεται το ακαταλόγιστο στο δικαστήριο και αποφασίζεται ο εγκλεισμός τους σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Έτσι νοσηλεύονται μαζί με άλλους ψυχικά ασθενείς και μπορούν να κάνουν κακό σε ασθενείς και προσωπικό. Δύο νοσηλευτές για 30 με 35 ασθενείς τι να κάνουν;», διερωτάται, επαναφέροντας το ζήτημα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.