-->
28.11.2022

Δίκη για βιτριόλι: Τι θα ισχυριστεί αύριο η Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της – Προετοιμάζεται από το καλοκαίρι

Παρουσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου η 36χρονη Εφη Κακαράντζουλα θα κληθεί αύριο Πέμπτη να δώσει απαντήσεις, σε όλα όσα επί ενάμιση χρόνο αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει για την επίθεση με βιτριόλι που διέπραξε τον Μάιο του 2020. Κυρίως, τον λόγο που την οδήγησε στην αποτρόπαια πράξη.

Το πανελλήνιο παρακολουθεί την εξέλιξη της δίκης με κομμένη την ανάσα. Την τελευταία φορά η Εφη Κακαράντζουλα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κάτι που προκάλεσε σχόλια και ερωτηματικά. Επιπλέον, εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκε στο δικαστήριο ούτε ο δικηγόρος της, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

Τα ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις είναι πολλά, όμως τρία είναι τα κυριότερα και μόνο η κατηγορούμενη μπορεί να δώσει απάντηση. Το πρώτο είναι «γιατί το έκανε;». Τόσο η κατάθεση του 40χρονου Νώντα όσο και η επιβεβαίωση των όσων είπε από την Ιωάννα, αποδεικνύουν ότι όχι μόνο το θύμα δεν προσπάθησε να της «κλέψει τον άντρα», αλλά ούτε καν τον είχε δει ποτέ από κοντά…

Δίκη για βιτριόλι: Αυτό θα ισχυριστεί αύριο η Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της - Προετοιμάζεται από το καλοκαίρι

Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η φράση που απήυθυνε η κατηγορούμενη στην Ιωάννα. «Εσύ ξέρεις γιατί το έκανα», της είπε με προκλητικό τρόπο τη δεύτερη μέρα της δίκης, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ένα ακόμα κρίσιμο ερώτημα είναι πού βρήκε το βιτριόλι. Η Κακαράντζουλα αναζητούσε στην Google τρόπους να προμηθευθεί το καυστικό υγρό, ενώ έψαχνε και πρόσωπα που θα μπορούσαν να το κάνουν για λογαριασμό της.

Η προμήθεια τέτοιας ποσότητας δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο, καθώς εικάζεται ότι είχε βοήθεια σε αυτό το κομμάτι, όπως και στην παρακολούθηση της Ιωάννας, στο αυτοκίνητο της οποίας είχε τοποθετήσει tracker για να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται και με ποιον…

Προετοιμάζεται από το καλοκαίρι

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, η 36χρονη κατηγορούμενη προετοιμάζεται για την αυριανή ημέρα, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στις φυλακές.

Μάλιστα, από το καλοκαίρι και ύστερα, είχε αφοσιωθεί στο να μελετά λέξη προς λέξη τη δικογραφία, έτσι ώστε, η αυριανή της απολογία να μοιάζει στέρεη και να μην αφήνει κανένα περιθώριο για περαιτέρω ερωτήσεις.

Τι θα ισχυριστεί

Οι πληροφορίες του LIVE NEWS αναφέρουν ότι η 36χρονη θα ισχυριστεί πως δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αλλά μόνο να την τραυματίσει.

Για τον λόγο αυτό θα επιμείνει ότι η ποσότητα του βιτριολιού δεν ήταν δύο λίτρα. «Έριξα μόνο ένα ποτήρι βιτριόλι και μάλιστα στο πλάι και όχι απευθείας στο πρόσωπο της Ιωάννας» αναμένεται να πει.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να ζητήσει συγγνώμη, αν και γνωρίζει ότι για την πράξη της δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να την δικαιολογεί.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Στο μεγάλο ερώτημα του ποιος της προμήθευσε το βιτριόλι, το πιθανότερο είναι να μην το αποκαλύψει, ωστόσο, όπως αναμένεται θα επιμείνει σε τρία σημεία:

 Δεν είχα συνεργούς
– Δεν προσπάθησα ποτέ να πάω στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η Ιωάννα
– Οι αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο για μη ανιχνεύσιμα δηλητήρια δεν σχετίζονται με την Ιωάννα. Δεν σχεδίαζα να της επιτεθώ ξανά.

Η οικογένεια της

Παρ’ ότι στο δικαστήριο δεν θέλησαν να βρεθούν στο πλευρό της τα μέλη της οικογένειάς της, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 36χρονη μιλά καθημερινά στο τηλέφωνο με τους γονείς της, οι οποίοι είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Τελευταία φορά που την επισκέφθηκαν, ήταν το καλοκαίρι, όσο ήταν στις φυλακές της Θήβας, πριν μεταφερθεί για την δίκη στον Κορυδαλλό.

Επί 4 ώρες, το περασμένο Σάββατο, ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου παρέμεινε μαζί της, εξέτασαν από την αρχή όλη την υπόθεση, προετοίμασαν την απολογία της και ανέλυσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν απευθυνθεί για πρώτη φορά στους ενόρκους και δικαστές που θα αποφασίσουν για τη τύχη της.


 

Διαβάστε επίσης