-->
26.09.2022

Δίκη Μένιου Φουρθιώτη: «Είμαι αθώος – Όλα είναι σενάριο αστυνομικών» δήλωσε ο παρουσιαστής

Δίκη Μένιου Φουρθιώτη: Τι δήλωσε ο παρουσιαστής στο δικαστήριο για τις επιθέσεις έξω από το σπίτι του.

Η διαδικασία προχώρησε σήμερα στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων, αστυνομικοί που είχαν επιληφθεί μετά τη μία από τις δύο δήθεν επιθέσεις στο σπίτι του βασικού κατηγορούμενου, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει νέα διακοπή στη δίκη, η οποία ζητήθηκε από συνηγόρους υπεράσπισης.

Οι δικαστές, επικαλούμενοι τη συμπλήρωση -σε λίγες ημέρες- 18 μηνών για τους δύο από τους συγκατηγορούμενους του Φουρθιώτη που παραμένουν κρατούμενοι, αποφάσισαν την πρόοδο της δίκης.

Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, κλήθηκε να δηλώσει εάν αποδέχεται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Όπως ανέφερε, είναι αθώος και «θα αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι είναι σενάριο από τα αστυνομικά όργανα». Αθώοι δήλωσαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του.

Στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε αστυνομικός, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου 2021, οπότε είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο, εντόπισε μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες στην περιοχή της Κηφισιάς, η οποία θεωρήθηκε ύποπτη γιατί δεν είχε πινακίδα και πίσω φως.

Στο κατηγορητήριο σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι ως δράστες των πυροβολισμών, κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη, κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πυροβολούν.

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο συνοδηγός της μηχανής είχε στην πλάτη έναν σάκο, από τον οποίο εξείχε ένα μακρύκανο όπλο. «Έστριψε το σώμα του αριστερά, μας σημάδεψε και άρχισε να πυροβολεί 3-4 φορές. Τον σάκο τον απέρριψαν στη συνέχεια, ήταν σκουρόχρωμος», είπε ο αστυνομικός.

Κατάθεση έδωσε και δεύτερος αστυνομικός που μετέβη στη λεωφόρο Θησέως στην Κηφισιά μετά από σήμα του κέντρου τους ότι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση. «Βρήκαμε τους κάλυκες και έναν σάκο στην κάθοδο

Διαβάστε επίσης