-->
02.12.2022

Γκάλοπ Marc και Alco: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, στο 48,5 η αποδοχή Μητσοτάκη

Δύο νέες δημοσκοπήσεις έρχονται να προστεθούν στις τρείς που προηγήθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο και καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα, τόσο σε ότι αφορά τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡιζΖΑ όσο και στο γεγονός πως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διαχειριστεί τις τύχες της χώρα παραμένει ισχυρή με την αποδοχή των πολιτών να φτάνει στο ποσοστό του 48,% στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, ενώ θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 29% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco όπου δεύτερος έρχεται ο Κανένας και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται «νικητής» σε ό,τι αφορά την παρουσία του στη ΔΕΘ με την αποδοχή των όσων είπε να κινείται σε υψηλά επίπεδα και τη διείσδυση του στο χώρο του κέντρου να είναι επίσης ισχυρή. Και απο΄τις δύο νέες δημοσκοπήσεις προκύπτει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει έστω και λίγο τα ποσοστά του σε αντιδιαστολή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη που παρουσιάζει πτώση, αντίστοιχη μάλιστα με την μικρή αύξηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πόλωση δείχνει να λειτουργεί σε βάρος του τρίτου κόμματος που σημειωτέον εξακολουθεί να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θέμα των παρακολουθήσεων χωρίς όμως να τυγχάνει ανάλογων αποτελεσμάτων. Αρκεί να σημειωθεί πως και στη ΔΕΘ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανάλωσε μεγάλο μέρος της παρουσίας του επικεντρώνοντας στο θέμα αυτό. Αντιθέτως ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να έχει πάρει το μήνυμα και να τρέχει να επαναφέρει στην ατζέντα του την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, χρησιμοποιώντας όμως την τακτική που ακολουθούν ακραία κόμματα στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία και των δύο νέων δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση 38 μήνες μετά τις εκλογές διατηρεί ισχυρό προβάδισμα αποτελώντας τη βασική επιλογή των ψηφοφόρων για την αντιμετώπιση των κρίσεων και την κατάρτιση του οδικού χάρτη εξόδου από αυτές.

Διαφορά 7,7 % μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα συγκετρώνουν:

ΝΔ 30,6%
ΣΥΡΙΖΑ 22,9%
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 11,6%
ΚΚΕ 5,4%
Ελληνική Λύση 4,2%
ΜέΡΑ 25 3,1%

Δημοσκόπηση ALCO για τον Alpha: Στο 7,7% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Εξακομματική Βουλή

 

Δημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1

Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,7 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει το 32,8% των ερψτηθέντων. Τρίτο σε πρόθεση ψήφων είναι το ΠΑΣΟΚ με 11,4% με το ΚΚΕ να συγκεντρώνει το 5,4% την Ελληνική Λύση το 4,1 και το ΜεΡΑ25 το 2,8%.

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - MARC

 

Διαβάστε επίσης