-->
07.12.2023

Δολοφονία Άλκη: Στη φυλακή και ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει – Τι είπε στην ανακρίτρια

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 20χρονος Αλβανός ο όποιος παραδόθηκε για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας ο κατηγορούμενος ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ανέφερε ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση, ότι δεν κρατούσε μαχαίρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο και ότι δεν χτύπησε τον Άλκη ούτε κάποιον από τους φίλους του, κατά την θανατηφόρα επίθεση, στην περιοχή Χαρίλαου.

Σήμερα το πρωί ο 12ος φερόμενος δράστης της δολοφονικής επίθεσης, παραδόθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου, μάρκας VW Polo, σκούρου χρώματος, στο οποίο επέβαιναν οι «σκληροί» της συμμορίας των χούλιγκαν, όπως ο δρεπανοφόρος αλλά και ο 25χρονος γνωστός ως «Αθηναίος».

Σύμφωνα με τις περιγραφές του, ο 12ος εμπλεκόμενος είναι Ελληνας, 25 ετών, ύψους περίπου 1,80 μ., και έχει γένια. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι δεν γνωρίζει το επίθετό του. Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο «Αθηναίος» φέρεται να μίλησε για τον «Ντίνο», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες ή αξιόπιστες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του ο 22χρονος, δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ υποστηρίζει ότι δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο (γκρι POLO) παρά μετέφερε τρία άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν.

Δολοφονία Άλκη: Απολογείται σήμερα ο 20χρονος 

Απολογείται σήμερα Δευτέρα στον ανακριτή ο 20χρονος αλβανικής υπηκοότητας που είχε διαφύγει στη χώρα του μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 20χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει στην γειτονική χώρα, παραδόθηκε, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό.Διαβάστε επίσης