Search
Close this search box.
Search

Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης ο Λιγνάδης – Εικόνες από την μεταγωγή του

Πριν 5 έτη

Στις φυλακές Τρίπολης έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο, και με όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης, σύμφωνα και με το φυλακιστήριο που υπέγραψε ο εισαγγελέας το πρωί της Παρασκευής. Θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τη δίκη του. Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες φυλακές διαθέτουν πτέρυγα για κρατούμενους που κατηγορούνται για αδικήματα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, που δημοσίευσε και σχετικές εικόνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στις φυλακές Τρίπολης περίπου στις 4 το μεσημέρι. Στο σημείο βρίσκονταν ήδη δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν τις εικόνες.

Πολύωρη η απολογία του

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί η απολογία του, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, κατά την οποία εξέθεσε τα επιχειρήματά του στις αρχές, που όμως δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς τους. Επί τέσσερις ώρες δέχτηκε “βροχή” ερωτήσεων από την ανακρίτρια και εξηγούσε για ποιον λόγο θεωρεί πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες και κατασκευασμένες, ενώ κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 27 σελίδων.

Στις 19.45 αποχώρησε από το ανακριτικό γραφείο και ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων, που είχε προτείνει ο Δημήτρης Λιγνάδης να καταθέσουν υπέρ του. Πρόκειται για την Ελένη Κούρκουλα πρώην υπουργό Πολιτισμού και στενή φίλη του σκηνοθέτη, τον πρώην σύζυγό της ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action24, Διονύση Παναγιωτάκη, τον αδελφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, και άλλα δυο πρόσωπα, έναν δικηγόρο και μία συνταξιούχο δικαστικό.

Περίπου στις 23.00 ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία και ο ηθοποιός εισήλθε στο γραφείο του εισαγγελέα, οπότε υπήρξε ένας δεύτερος κύκλος ερωτήσεων από τον εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων. Περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η διάσκεψη των δύο δικαστικών λειτουργών, που αποφάσισαν από κοινού ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου, ώστε να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Αμέσως μετά την απόφαση για προφυλάκιση του ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως: «Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.

Σε «τείχος» προσέκρουσε η προσπάθεια της διοίκησης της «Βιολάντα» να επαναλειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας, όταν κατέθεσε εκ νέου φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με την σειρά της απέρριψε το αίτημα, καθώς και πάλι εντοπίστηκαν παραλείψεις. Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Χαϊνά Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του enikos.gr, η διοίκηση της μπισκοτοβιομηχανίας έχει προχωρήσει σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανοίξει το δεύτερο εργοστάσιο της «Βιολάντα», στο οποίο είχε μπει λουκέτο για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να μην συνέβαινε μια νέα τραγωδία όπως αυτή με τις πέντε νεκρές εργαζόμενες. Έτσι, πριν από περίπου 15 ημέρες, κατατέθηκε, από την πλευρά της διοίκησης της «Βιολάντα», εκ νέου φάκελος με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας την επαναλειτουργία του δεύτερου εργοστασίου. Από την πλευρά της, απέρριψε το σχετικό αίτημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντοπίστηκαν ξανά παραλείψεις στο ζήτημα της πυρασφάλειας. «Δεν γνώριζα για την οσμή του υγραερίου» Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης, χθες (22/04) πέρασε εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή Τρικάλων, για την συμπληρωματική απολογία του, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά και για την πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις πέντε νεκρές εργάτριες, άλλοι επτά εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από την φονική έκρηξη. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι γνώριζε για την οσμή υγραερίου στο εργοστάσιο, ενώ φέρεται να επεσήμανε πως παραμένει στο πλευρό των οικογενειών των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, ζητώντας εκ νέου την αποφυλάκισή του. Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας κρατείται προσωρινά από τις 18 Φεβρουαρίου, καθώς οι δικαστικές Αρχές δεν είχαν κάνει δεκτό το πρώτο αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Η πλευρά του κατηγορούμενου, προσέφυγε κατά της απόφασης, και τώρα μένει να φανεί εάν το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφασίσει να αφεθεί ελεύθερος ή να παραμείνει στη φυλακή.