-->
22.09.2021

«Έλιωσαν» τα θερμόμετρα στη Θεσσαλονίκη: Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία – ΦΩΤΟ

Έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καύσωνας χαρακτηρίζεται ως ο πιο έντονος των τελευταίων 40 ετών ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι όπως έγραψε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο twitter, δεδομένου ότι το κύμα ζέστης έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και θα κρατήσει μέχρι Παρασκευή, με διάρκεια 11 ημερών, θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα φαινόμενα καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε συνδυασμό με το αίσθημα δυσφορίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, για αυτό οι ειδικοί συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr από τα θερμόμετρα που λιώνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης:

 

Ανοιχτοί κλιματιζομενοι χώροι

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, έχει διευρύνει τις ώρες που μένουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες που διατίθενται στο κοινό μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Παράλληλα, στους κλιματιζόμενους χώρους που όλες αυτές τις ημέρες παραμένουν ανοικτοί προστέθηκαν από χθες και το ΚΑΠΗ της δεύτερης δημοτικής κοινότητας.

Συνολικά οι κλιματιζόμενες αίθουσες που θα παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 8.00 κάθε βράδυ βρίσκονται στους εξής χώρους:

– Δεύτερο παράρτημα ΚΑΠΗ, Λαγκαδά 35.

– Τρίτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Χαράλαμπου Μούσχου 9, Ανω Πόλη.

– Τέταρτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Γρηγορίου Λαμπράκη 42.

– Πέμπτο παράρτημα ΚΑΠΗ, Αλεξανδρείας 27.

– Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. – Ισόγειο Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Αγγελάκη 13.

Υπενθυμίζεται ότι η δομή αστέγων της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13 (τηλ. 2310-528811) βρίσκεται σε διαρκή λειτουργία.Διαβάστε επίσης