-->
09.12.2023

Πύλος: Τέλος στο θρίλερ, σε ιταλική περιοχή ευθύνης βρίσκεται πλέον το ιστιοφόρο με τους μετανάστες

Σε ιταλική περιοχή ευθύνης βρίσκεται πλέον το ιστιοφόρο που εντοπίστηκε γεμάτο μετανάστες το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου και πλέον την ευθύνη έχει το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.

Το σκάφος, στο οποίο βρίσκεται άγνωστος αριθμός μεταναστών (σύμφωνα με την ΕΡΤ περίπου 60), εντοπίστηκε πολύ κοντά στα όριο της ζώνης έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας, καθώς απείχε μόλις 16 μίλια από αυτό και περίπου 100 ν.μ. ανοικτά της Κυπαρισσίας.

Λίγο πριν από τις 20:00 την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι το ιστιοφόρο με τους μετανάστες θα περάσει στα χωρικά ύδατα ευθύνης των ιταλικών αρχών περίπου στις 9 με 10 το βράδυ, όπως και έγινε.

Νωρίτερα  ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή κατευθύνονται στο σημείο.

«Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δύο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων», τόνισε ο κ. Αλεξίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών… Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες», διευκρίνισε.Διαβάστε επίσης