-->
11.12.2023

Επίθεση με βιτριόλι: Εξαίρεσε γυναίκες ενόρκους η υπεράσπιση – «Ας κρίνει η κοινωνία» απαντά ο δικηγόρος της Ιωάννας

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η επιλογή του δικηγόρου της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, Σάκη Κεχαγιόγλου να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι, με τον συνήγορό της, Νίκο Αλεξανδρή να κάνει λόγο μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, για κάτι που έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση.

Μάλιστα ο κ. Αλεξανδρής σχολίασε στην Πόπη Τσαπανίδου για την επιλογή της υπεράσπισης, «δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, όταν δόθηκε η δυνατότητα στον Σάκη Κεχαγιόγλου αφαίρεσε το δικαίωμα να ψηφίσουν για την απόφαση, γεγονός που δε θεωρείται τυχαίο.

Γιατί εξαιρέθηκαν οι γυναίκες

Με βάση το ρεπορτάζ, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικηγόρου ήταν πως οι άνδρες θα μείνουν αποστασιοποιημένοι συγκριτικά με τις γυναίκες που πιθανότατα θα συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και δεν θα είναι ουδέτερες. Να σημειωθεί πως η απόφαση των ενόρκων είναι ζωτικής σημασίας για το δικαστήριο, όπως και αυτή των δικαστών.

«Το γεγονός έκανε άσχημη εντύπωση»

Μιλώντας στο κεντρικό ειδήσεων του OPEN TV, ο Νίκος Αλεξανδρής τόνισε σχετικά με το περιστατικό πως η κίνηση έκανε άσχημη εντύπωση. «Δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων», σημείωσε.

Πιθανή η ύπαρξη δεύτερου συνεργού

Ο κ. Αλεξανδρής προχώρησε παράλληλα σε μια σημαντική επισήμανση. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει και δεύτερος συνεργός που βοήθησε την κατηγορούμενη να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη. «Είμαι σχεδόν βέβαιος πως υπάρχουν 2 συνεργοί, ωστόσο το σημαντικό είναι να αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην υπόθεση ώστε να κινηθούν και οι νομικές διαδικασίες», επεσήμανε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η παρακολούθηση και ο σχεδιασμός της επίθεσης, για περισσότερο από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσε να γίνει από ένα άτομο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ένας ή και περισσότεροι συνεργοί της 36χρονης κατηγορούμενης. Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε «προσβολή» στη Δικαιοσύνη την απουσία της κατηγορούμενης.

Μετατροπή κατηγορίας θα ζητήσει η κατηγορούμενη

«Η κατηγορούμενη προσπάθησε να με σκοτώσει. Για μια ακόμη φορά απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι», είπε η Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την υπόθεση με το βιτριόλι.

Η δίκη, πάντως διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου , ενώ η κατηγορούμενη Έφη θα ζητήσει μετατροπή της κατηγορίας. Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο, δήλωσε ο δικηγόρος της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Ακόμη ανέφερε ότι στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει.«Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα», σημείωσε.

Διαφωνία ως προς τον νομικό χειρισμό

«Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δε σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξερουμε την έκβαση της δίκης», δήλωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι Ιωάννα του είπε ότι «δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει τη διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα».Διαβάστε επίσης