Search
Close this search box.
Search

Επίτροπος Ενέργειας στην ΕΕ σε FT: Ανοιχτό και το ενδεχόμενο «δελτίου» στα καύσιμα – Η κατάσταση θα επιδεινωθεί 

Πριν 1 ώρα

«H Eυρωπαϊκή Ένωση αξιολογεί “όλες τις πιθανότητες”, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής δελτίου στα καύσιμα και της απελευθέρωσης περισσότερου πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης, καθώς προετοιμάζεται για ένα “μακροχρόνιο” ενεργειακό σοκ από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στους Financial Times, o επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Νταν Γιόργκενσεν.

Επίτροπος Ενέργειας στην ΕΕ σε FT: Ανοιχτό και το ενδεχόμενο «δελτίου» στα καύσιμα – Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο

Στο αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις εξελίξεις που προκαλεί ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή ο Γιόργκενσεν επισήμανε ότι «αυτή θα είναι μια μακρά κρίση… Οι τιμές της ενέργειας θα είναι υψηλότερες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα o επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ προειδοποίησε ότι για ορισμένα πιο «κρίσιμα» προϊόντα αναμένεται οι τιμές να ανέβουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες», επισημαίνοντας ότι η άνοδος των τιμών επηρεάζει και τις αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την προμήθεια αεροπορικών καυσίμων.

«Αυτή θα είναι μια παρατεταμένη κατάσταση και οι χώρες πρέπει να είναι σίγουρες ότι… έχουν ό,τι χρειάζονται», πρόσθεσε. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι ενώ η ΕΕ «δεν βρίσκεται ακόμη σε κρίση ασφάλειας εφοδιασμού», οι Βρυξέλλες καταρτίζουν σχέδια για την αντιμετώπιση των «δομικών, μακροχρόνιων επιπτώσεων» της σύγκρουσης στο Ιράν.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.