-->
06.08.2021

«Εξέγερση» υγειονομικών στη Βρετανία: Zήτησαν από τον Τζόνσον αύξηση μισθών έως 15% και τους έδωσε 3%

Mε απεργίες απειλούν τα συνδικάτα γιατρών και νοσηλευτών στη Βρετανία μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Τζόνσον να επιβραβεύσει τους «ήρωες» της πανδημίας της νόσου Covid- υγειονομικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΝΗS), με αύξηση στους μισθούς τους μόλις 3% ενώ είχαν ζητήσει έως και 15%.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον είχε υποσχεθεί στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης ότι θα λάμβαναν γερή αύξηση στους μισθούς τους, ως αντιστάθμισμα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν και καταβάλλουν για να ελέγξουν την εξάπλωση της νόσου.

Η Βρετανική Ιατρική Ένωση (BMA), το Royal College of Nursing (RCN), το GMB και το Unite δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης, το αστυνομικό Σώμα της Βρετανίας δεν πρόκειται να λάβει καμία αύξηση στους μισθούς .

Το χρέος που επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα της γηραιάς αλβιώνας μετά την πανδημία ανέρχεται σε 2,2 δισεκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα που θα ενισχύσουν τους υγειονομικούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Οι νοσοκόμες, οι παραϊατρικοί, οι σύμβουλοι, οι οδοντίατροι και οι μισθωτοί γιατροί θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις μισθών για τις «εξαιρετικές προσπάθειες» τους κατά τη διάρκεια ενός «πρωτοφανούς έτους», δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.Διαβάστε επίσης