-->
06.10.2022

Εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη: Κατάθεση-φωτιά γνωστού τραγουδιστή για τον σκηνοθέτη

Γνωστός τραγουδιστής, που ασχολείται και με την υποκριτική τέχνη, πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και ζήτησε να δώσει κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανήκει στα θύματα, αλλά υποστήριξε πως γνωρίζει τον σκηνοθέτη και γι’ αυτόν τον λόγο ξέρει στοιχεία για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ο τραγουδιστής εξετάστηκε ως μάρτυρας και φέρεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

Η δικογραφία βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία καλείται να χειριστεί αυτήν την πολύ λεπτή υπόθεση, μιας και αφορά αδικήματα σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων.
Δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες καταγγελίες από θύματα, οι οποίες θα ενσωματωθούν στην έρευνα και οι μάρτυρες θα εξεταστούν από την ίδια ανακρίτρια. Όμως σε περίπτωση που κάποιος προβεί σε μήνυση, τότε το περιεχόμενό της θα εξεταστεί αρχικά από την Εισαγγελία και στη συνέχεια, εφόσον ασκηθεί δίωξη, θα διαβιβάζεται στην ανακρίτρια.

Εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού από ηθοποιό
Παράλληλα με την υπόθεση Λιγνάδη, από τις διωκτικές αρχές «τρέχει» και η έρευνα για μία άλλη υπόθεση βιασμού, που ως θύτης φέρεται γνωστός ηθοποιός. Η μήνυση είχε υποβληθεί πριν από λίγες ημέρες από τον Δημήτρη Άνθη, ο οποίος καταγγέλλει ότι βιάστηκε το 2006 σε ηλικία 22 ετών από συνομήλικό του ηθοποιό. Για τον συγκεκριμένο ηθοποιό, ο οποίος σήμερα είναι 37 ετών, έχουν υπάρξει καταγγελίες ότι βρισκόταν στο περιβάλλον Λιγνάδη, όντας μαθητής του, και ότι ήταν παρών στον βιασμό που έχει καταγγείλει ότι υπέστη ο Νίκος Σ. από τον σκηνοθέτη.

Υπόθεση Λιγνάδη: Και δεύτερος ηθοποιός θα καταθέσει στη ΓΑΔΑ
Ο ηθοποιός, ο οποίος κατονομάστηκε και στην πρώτη καταγγελία του Ν.Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται πως θα κληθεί να καταθέσει για ξεχωριστή υπόθεση βιασμού σε βάρος του Δημήτρη Άνθη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του Δημήτρη Άνθη για όσα υποστηρίζει πως έλαβαν χώρα στο σπίτι του εν λόγω ηθοποιού πριν από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αυτή αναμένεται να επιστρέψει αμέσως στην Εισαγγελία, καθώς η προανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση. Στη συνέχεια, η Εισαγγελία, σταθμίζοντας το αποδεικτικό υλικό που θα έχει συγκεντρώσει, θα λάβει τις αποφάσεις της.

Ο άνδρας, που σήμερα δεν ασχολείται με τον χώρο της υποκριτικής, κατήγγειλε πως βιάστηκε από άλλον ηθοποιό, μαθητή και συμπρωταγωνιστή του Λιγνάδη, σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί το αδίκημα.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συνελήφθη το Σάββατο έπειτα από ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για κακουργηματικού τύπου αδικήματα, μεταξύ των οποίων και ο βιασμός κατά συρροή.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/lignadi-katethese-gnostos-tragoydistis-skinothetiΔιαβάστε επίσης