-->
28.09.2023

Εύα Καϊλή: Από τράπεζα του Βελγίου τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της

Από τράπεζα του Βελγίου έγινε η ανάληψη μεγάλου μέρους από το 1,5 εκατ. ευρώ που κατέσχεσαν οι Βελγικές αρχές από το σπίτι της Εύας Καϊλή, τον πατέρα της και τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Παντζέρι.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της L’ Echo, συμπληρώνοντας πως οι αρχές αναζητούν τώρα από ποιες τράπεζες, αλλά και από ποιο πρόσωπο έγινε η ανάληψη των ποσών, καθώς και τον δικαιούχο του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίον ήταν κατατεθημένα.

Ακολουθώντας την πρακτική «Follow the money», οι αρχές λένε πως θα εντοπίσουν και την αρχική διαδρομή των χρημάτων, όμως θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να «δεθεί» η υπόθεση.

 

chrimatas
Η εισαγγελία του Βελγίου κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά επικαλούμενη το απόρρητο δεν επιβεβαίωσε, αλλά ούτε και διέψευσε τα γραφόμενατης εφημερίδας.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως κάποια από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα ήταν καινούργια, τυπωμένα στο Βέλγιο, κάτι που ίσως είναι ένα ακόμη στοιχείο που θα ερευνήσουν οι αρχές.

Τέλος από τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, αλλά και την πλαστική συσκευασία τους, θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και θα συγκριθούν με αυτά των κατηγορουμένων, αλλά και άλλων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ.Διαβάστε επίσης