Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αυγά είναι απίστευτα ευέλικτα. Μπορείτε να τα κάνετε ομελέτα. Μπορείτε να τα κάνετε ποσέ. Μπορείτε να τα βράσετε ή να τα κάνετε μελάτα. Και τώρα, χάρη σε μια viral συνταγή του TikTok, μπορείτε να τα τηγανίσετε μαζί με φέτα.
Μια παραλλαγή της δικής μας ομελέτας με τυρί και πατάτες έχει κατακλύσει τη δημοφιλή πλατφόρμα, με τους περισσότερους χρήστες να ορκίζονται στη νοστιμιά της. Φανταστείτε αυτό: ένας ρευστός κρόκος αυγού στο κέντρο τραγανών κομματιών φέτας που είναι καρυκευμένη με πιπέρι, τσίλι και λάδι. Αν σας τρέχουν τα σάλια από αυτή την περιγραφή και μόνο, τότε μπορείτε να ευχαριστήσετε τη δημιουργό της συνταγής Grace Elkus, η οποία δημοσίευσε ένα βίντεο με την ίδια να φτιάχνει αυτά τα θαυμάσια αυγά με τυρί από την αρχή μέχρι το τέλος.
Η Grace Elkus δήλωσε πως εμπνεύστηκε τη συνταγή από μια άλλη που διάβασε σε ένα βιβλίο και περιελάμβανε αυγά και τσένταρ στο τηγάνι. Η ίδια αναρωτήθηκε ποιο άλλο τυρί θα ταίριαζε με τα αυγά και η φέτα ήταν το πρώτο που ήρθε στο μυαλό της. Και ποιος να την κατηγορήσει, άλλωστε; Οι αλμυρές, πιπεράτες και ελαφρώς πικάντικες γεύσεις της φέτας είναι αρκετές για να μετατρέψουν ένα μέτριο πιάτο στο πιο γευστικό.
Λίγες μόνο ημέρες μετά ντεμπούτο της, η συνταγή με το αυγά και τη φέτα συγκέντρωσε περισσότερες από 32 εκατομμύρια προβολές στο Instagram και το TikTok. Δεν αποτελεί έκπληξη το γιατί, δεδομένου ότι η συνταγή είναι εύκολη στην εκτέλεση, απαιτεί μια σύντομη & απλή λίστα υλικών και είναι έτοιμη σε λιγότερο από 10 λεπτά. Όσοι τη δοκίμασαν τη θεωρούν εκπληκτική, καθώς κανείς δεν περίμενε η φέτα να λιώσει και να γίνει τόσο τραγανή ταυτόχρονα. Εντάξει, κανείς πέρα από τους περισσότερους Έλληνες που έχουν ήδη δοκιμάσει το διάσημο τυρί με παρόμοιο τρόπο…
Συνεχίστε την ανάγνωση για να ανακαλύψετε πώς θα φτιάξετε τη συνταγή που κατέκλυσε το Tik Tok.
Φέτα με αυγά στο τηγάνι
Πώς θα το φτιάξετε:
Ζεσταίνετε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Θρυμματίστε τη φέτα (1/3 φλιτζάνι) περιμετρικά. Σπάστε αμέσως ένα αυγό στο κέντρο και αλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι, η φέτα είναι αρκετά αλμυρή). Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε, μειώνοντας τη φωτιά αν χρειαστεί, μέχρι το ασπράδι να σταθεροποιηθεί, ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός και το τυρί να είναι απίστευτα τραγανό.
Σερβίρετε πάνω σε πίτα για σουβλάκει ή τραγανό ψωμί με πατάτες ή δοκιμάστε τη όπως την προτείνει η σεφ: σε τραγανή τορτίγια με αβοκάντο και λάιμ.