-->
06.02.2023

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέπεμψε τον Σπ. Λιβανό – Πρόσωπο έκπληξη στην θέση του

Η μη παρέμβαση του Σπήλιου Λιβανου στα όσα είπε ο δήμαρχος Σπάρτης ουσιαστικά σήμανε και την απομάκρυνση του μέχρι πρότινος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από την κυβέρνηση.

Μπορεί όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές ο Σπήλιος Λιβανός να ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού αλλά τα όσα ειπώθηκαν είναι επτά από τον αξιακό κώδικα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ως εκ τούτου ήταν μονόδρομος και η αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Το νέο πρόσωπο-έκπληξη

Σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του Λιβανού αναμένεται να αναπληρωθεί με την μετακίνηση υπουργού από το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα, κάτι που σημαίνει ότι εγκαταλείπεται η αρχική σκέψη για αξιοποίηση εξωκοινοβουλευτικού.

Η άμεση αντίδραση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν αντέδρασε, ενώ πρόκειται για ένα τέτοιο δραματικό γεγονός, όπως οι φονικές πυρκαγιές της Ηλείας.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να είχε αντιδράσει διαφορετικά. Ο κ.Μητσοτάκης του κατέστησε σαφές ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι εκτός του αξιακού του κώδικα, του επισήμανε ότι θα έπρεπε να είχε αντιδράσει και έτσι έλαβε την παραίτηση του κ.Λιβανού.

Η ανακοίνωση της παραίτησης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού.

Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Τι είχε συμβεί

Ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας , κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, στη Σπάρτη είχε δηλώσει «Είχαμε πάει στην Ηλεία με τις φωτιές, στις εκλογές του 2007, είχα κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους που είχαν (καεί)… (Εδώ ο υπουργός λέει ότι «αυτά θα μείνουν αξέχαστα» και ο Λυκουρέτζος πίνει νερό…) Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι κι εκεί που πέφταμε 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγα και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι…» Ο υπουργός Λιβανός του λέει: «από τότε έχετε μείνει στην ιστορία».

Η μη αντίδραση του Σπήλιου Λιβανού στις δηλώσεις Δούκα, που έγιναν ενώπιόν του, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε την παραίτησή του.

Δείτε τι δηλώσεις Δούκα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 Διαβάστε επίσης