-->
03.10.2023

Γιώργος Φλωρίδης: Οι δηλώσεις Τσίπρα έχουν βγάλει τους Ρομά στους δρόμους

Σκληρή κριτική για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον Status FM.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις και τα επεισόδια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες από ομάδες ατόμων Ρομά, «οι δηλώσεις Τσίπρα πυροδοτούν αυτή την έξαρση που παρατηρείται τώρα. Αυτός τους έβγαλε στον δρόμο, αυτός τους νομιμοποιεί. Πώς το είχε πει πρόσφατα η Αχτσιόγλου; Εμάς η κανονικότητα δεν μας συμφέρει, εμείς αναμπουμπούλες θέλουμε. Όταν τα λένε, τα εννοούν κιόλας».

Και πρόσθεσε: «Συνέδεσα τη δήλωση αυτή με την παλιά του δήλωση, όταν μιλούσε για τους τρεις εργαζόμενους που δολοφονήθηκαν στη Marfin, που τους έκαψαν ζωντανούς. Τότε ο Τσίπρας είπε »και τι κακό έχουν οι μολότοφ; Το θέμα είναι από ποια μεριά βρίσκεσαι όταν αυτές πέφτουν». Είναι στο dna τους, στα κύτταρά τους, δεν είναι ατυχείς δηλώσεις».

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε είναι άγνωστες και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. «Δεν οδηγούν πουθενά οι λογικές πυροβόλησε για ένα 20ευρω», σημείωσε.

«Ούτε ο Κουφοντίνας δεν τα έλεγε έτσι όταν σκότωνε τους »φραγκάτους»»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Φλωρίδης είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο Α. Τσίπρας, ξεπερνώντας τον πιο χυδαίο λαϊκίστικο εαυτό του, δήλωσε στην Καστοριά ότι »αν μέσα από τράπεζες και Fund κλέβεις τα σπίτια των φτωχών μπορείς να γίνεις βουλευτής, ενώ αν είσαι φτωχός και κλέβεις 20 ευρώ μπορείς να βρεθείς με μία σφαίρα στο κεφάλι».

Ο συνειρμός από τη διατύπωση αυτή οδηγεί σε μια ενδεχόμενη σκέψη ότι αν ο πυροβολισμός ήταν στο κεφάλι του πλούσιου κλέφτη των φτωχών, ίσως και να μην υπήρχε πρόβλημα!

Ούτε ο Κουφοντίνας δεν το έλεγε έτσι, όταν σκότωνε τους »φραγκάτους».

Στην πραγματικότητα, αυτή η διατύπωση είναι συνέχεια της ανατριχιαστικής δήλωσης που έκανε για τους νεκρούς της Marfin: »Και τι κακό έχουν οι μολότοφ. Εξαρτάται από πια μεριά είσαι όταν τις ρίχνουν»!», έγραψε.


 

 



Διαβάστε επίσης