-->
05.12.2022

Γιώργος Καραγιάννης από το Αρκαλοχώρι: «Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί, με λύσεις»

«Σήμερα, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή συνόδευσα τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη για την εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου από το χθεσινό ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.
Όπως λέει «με τον Πρωθυπουργό επισκεφθήκαμε δύο χωριά του Ηρακλείου, το Χουδέτσι και το Αρκαλοχώρι, που επλήγησαν σημαντικά και παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο, υποδομές και σε κτήρια».
Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, που έχει στηθεί το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής, υπό τον Πρωθυπουργό μαζί με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τις δημοτικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το συντονισμό, την προτεραιοποίηση και τη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Όπως ενημερώνει ο υφυπουργός Υποδομών, 56 μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών, που αύριο θα ενισχυθούν περισσότερο, ξεκίνησε σήμερα με εντατικό ρυθμό τις αυτοψίες στα κτήρια και στις υποδομές – κατοικίες, σχολεία, δημόσια κτήρια, κέντρα υγείας- για να γίνει άμεσα αποτίμηση της συνολικής ζημιάς στην ευρύτερη περιοχή και να αποζημιωθούν γρήγορα οι πληγέντες.
«Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί, με λύσεις», καταήγει ο Γιώργος Καραγιάννης.
Διαβάστε επίσης