-->
09.12.2023

Γιώργος Καραγιάννης για αυτοκινητόδρομο Ε65: Ασφάλεια, ταχύτητα, ανάπτυξη

«Ο Αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη σύνδεση με τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της Εγνατίας Οδού», αναφέρει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, περιγράφοντας τη σημασία κατασκευής του έργου που είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας σημαίνει «Ασφάλεια, ταχύτητα, ανάπτυξη».

Επίσης τονίζει ότι «Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα, ενώ ο ολοκληρώνεται πλήρως το 2025» και καταλήγει: «Πρόκειται για ένα έργο πνοής, μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Δείτε όλη την ανάρτηση του Γιώργου Καραγιάννη:
Ασφάλεια, ταχύτητα, ανάπτυξη. Ο Αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει τη σύνδεση με τη Δυτική Μακεδονία και το εξωτερικό μέσω της Εγνατίας Οδού.
Τι σημαίνει αυτό;
✔️Στην οικονομία: 1.000 νέες θέσεις εργασίας την περίοδο της κατασκευής, 0,5% συμβολή στο ΑΕΠ.
✔️Στις μεταφορές: 181,5 χλμ. σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου θα συνδέουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την πύλη της Ελλάδας στην Κεντρική Ευρώπη, με το λιμάνι του Βόλου, ενώ και το ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες.
✔️Στον τουρισμό: Το ταξίδι από την Λαμία έως και την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από 3 ώρες και 15 λεπτά σήμερα.
Εντός του 2023 θα παραδοθεί το τμήμα Τρίκαλα – Καλαμπάκα, ενώ ο ολοκληρώνεται πλήρως το 2025. Ένα έργο πνοής, μία μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.


Διαβάστε επίσης