Search
Close this search box.
Search

Γλυφάδα: Δολοφονικό αμόκ από τον 76χρονο επιστάτη – Πώς έφτασε στο μακελειό

Πριν 5 μήνες

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά μακελειό, που συνέβη στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Το θρίλερ ξεκίνησε περίπου στις 10 η ώρα, όταν ο 76χρονος δράστης της επίθεσης εισέβαλε οπλισμένος στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση και σκόρπισε τον θάνατο κραδαίνοντας μία καραμπίνα.

Τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες της εκδίκησης. Η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Ο ένοπλος ονόματι Αντέλ Ελ Μπουράι, που εν συνεχεία αυτοκτόνησε, ήταν γνωστός ως ο Άρης της εταιρείας και εργαζόταν ως επιστάτης της οικογένειας Καρνέση για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες. Χθες, μπήκε αποφασισμένος στην ναυτιλιακή να σκοτώσει και να εκδικηθεί εκείνους που τον απέλυσαν.

 

Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του

Ο δράστης ήταν εδώ και χρόνια υπό την προστασία της μητέρας Καρνέση, που είχε διαμεσολαβήσει για να βαφτιστεί χριστιανός ο αιγυπτιακής καταγωγής 76χρονος.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτό που όπλισε το χέρι του ήταν μια ενόχληση που είχε λίγο νωρίτερα.

Kάποιος τον ενημέρωσε ότι πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια Καρνέση για να μένει, στη Γλυφάδα, σε απόσταση πολύ κοντινή από το δικό της.

Ο λόγος που έγινε αυτό, είναι γιατί ο Αιγύπτιος φέρεται να είχε πάρει το «μέρος» του αδερφού της οικογένειας, με το οποίο οι αδερφές είχαν διαφορές. Έτσι αποφάσισαν να του ζητήσουν πίσω το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

Για το σκοπό αυτό ο Αιγύπτιος, πήγε το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας για να ζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία από την Μαρία Καρνέση. Εκείνη όμως του αρνήθηκε.

Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι της Γλυφάδας, πήρε το όπλο και κατευθύνθηκε ξανά στα γραφεία της εταιρείας όπου και προκάλεσε το μακελείο.

Πώς γλύτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Η Δέσποινα Καρνέση ήταν βασικός στόχος του. Η αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση είναι ενδεχομένως η πιο τραγική φιγούρα αυτού το μακελειού, καθώς έχασε την αδελφή της και τον σύζυγό της. Ο γεννηθείς στην Αίγυπτο δράστης, άλλαξε ολόκληρη τη ζωής της μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η Δέσποινα Καρνέση, ευρισκόμενη σε κατάσταση σοκ μετά από την πολύνεκρη επίθεση, στεκόταν έξω από τα γραφεία της εταιρείας της παλεύοντας να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Η ίδια κατάφερε να γλυτώσει καθώς, κατά το MEGA, την ώρα της επίθεσης έλειπε από το γραφείο της, άκουσε τους πυροβολισμούς και κατάφερε να βγει από το κτίριο τρέχοντας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 76χρονος την έψαχνε εναγωνίως, με στόχο να τη σκοτώσει, καθώς τη θεωρούσε συνυπεύθυνη για την απόλυσή του.

Πληροφορίες, δε, αναφέρουν ο δράστης την έψαχνε σε ολόκληρο το κτίριο προτού στρέψει το όπλο του προς τον εαυτού του και τραβήξει τη σκανδάλη.

«Ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει»

Μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, επιχείρησε να αποτυπώσει ποιο ήταν το κίνητρο της δολοφονίας. Η απόλυση του 76χρονου και η απόρριψη που ένιωσε έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και οδήγησαν στο μακελειό της Γλυφάδας.

«Είχε μαζί του το όπλο και ήταν προετοιμασμένος να σκοτώσει. Αυτή η οικογένεια είχε μία διαφορά πριν 1,5 χρόνο, μπήκαν σε τεράστια οικονομική διαμάχη. Ο Αιγύπτιος ήταν άνθρωπος του αδερφού της Μαρίας και της Δέσποινας Καρνέση».

«Ήθελαν να τον διώξουν από τα πόδια τους. Στην αρχή του πρότειναν να φυλάξει τη βίλα στους Πεταλιούς, είχε αρνηθεί. Του είχαν παραχωρήσει ένα χώρο, όπου διέμενε, και σιγά σιγά τον πέταξαν εντελώς απ’ έξω. Τον απέλυσαν σε ηλικία 76 ετών».

«Ήταν η απόρριψη, γιατί ήταν πολλά χρόνια που υπηρετούσε την οικογένεια. Δεν το άντεξε. Όλη του η ζωή ήταν σε αυτή την οικογένεια και βρέθηκε εκτός», σημείωσε.

«Δυστυχώς στις κοινωνίες που οι θεσμοί είναι ασθενικοί πολλές φορές οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να επιβάλλουν τη δική τους δικαιοσύνη όταν αδικούνται. Πρόκειται για μία πράξη που προμελετήθηκε», είπε με τη σειρά της η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Καρνέση για το μακελειό

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια Καρνέση μετά το μακελειό στη Γλυφάδα που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα των θάνατο της αδελφής του Μαρίας, του γαμπρού του Αντώνη και του συνεργάτη και πρώην καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη στα γραφεία της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα.

Ο επιχειρηματίας δηλώνει συντετριμμένος από το τραγικό γεγονός που έπληξε την οικογένεια του και ζητά να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με αποιαδήποτε άλλη υπόθεση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη. Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Τριπλό φονικό στη Γλυφάδα – Ναυτιλιακός αναλυτής: Έγινε κάτι βαθύτερο, δεν ήταν η απόλυση που όπλισε τον 75χρονο

Σοκαρισμένος για την τραγική έκβαση μιας «ιστορίας επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας», δήλωσε, μιλώντας στο Ertnews (εκπομπή «Συνδέσεις», ο ναυτιλιακός οικονομολόγος Γιώργος Ξηραδάκης, ο οποίος μίλησε και για το «καταδικαστέο κομμάτι» της υπόθεσης: «Η Μαρία πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι κι αυτό είναι το κομμάτι, το οποίο βεβαίως όλοι το καταδικάζουμε. Δεν πρέπει κανείς να παίρνει τον νόμο στα χέρια του, αλλά έγινε κάτι βαθύτερο. Στον Πειραιά έχουμε σοκαριστεί, αλλά δεν το θεωρούμε το κίνητρο εργατικό, ότι η απόλυσή του 75χρονου όπλισε το χέρι του».

Πολλά πράγματα είδαν το φως της δημοσιότητας, όχι τώρα που έγινε το φονικό, αλλά και από τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών στο παρελθόν, επεσήμανε στη συνέχεια ο αναλυτής εξηγώντας ότι μετά τον θάνατο του Προκόπη Καρνέση «τα πράγματα έγιναν πολύ στενάχωρα, αλλά αυτά δεν μας αφορούν», επεσήμανε ο αναλυτής.
«Είναι τιμή για οποιονδήποτε να ξέρει τον Σπύρο Καρνέση, τον καπετάνιο. Όταν μιλούσε στα συνέδρια ήταν κάτι το αληθινά ναυτιλιακό», πρόσθεσε και σχετικά με τις δύο αδερφές, ο κ. Ξηραδάκης είπε ότι κι αυτές ήταν φωτισμένες, η μια οικονομολόγος και η άλλη νομικός.

«Ήταν τόσα χρόνια μέσα στο σπίτι», είπε ο Γιώργος Ξηραδάκης για τον αιγυπτιακής καταγωγής 75χρονο που προκάλεσε το τριπλό φονικό στη Γλυφάδα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ενώ πρόσφατα είχε απολυθεί και είχε γίνει έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία..
«Έβλεπες τον Σπύρο τον Καρνέση και ήταν πάντα μαζί ο Άρης.Απ’ ό,τι έμαθα, ο άνθρωπος αυτός βοηθούσε και πολύ την μητέρα των κοριτσιών και του Σπύρου και του Προκόπη. Ήταν ο επιστάτης όλης της οικογένειας. Του δώσανε ένα διαμέρισμα πέρα από το οίκημα που είχε στους ΠεταλιούςΕίχε και ένα σπίτι στην Γλυφάδα για να μένει και του είχανε τάξει, ότι εκεί θα έμενε εφ’ όρου ζωής, μέχρι να φύγει και να επιστραφεί στην οικογένεια», είπε ο αναλυτής.

«Κάποια στιγμή κάποιος πήγε και τον έδιωξε από εκεί»

«Αυτό φάνηκε και πιθανότατα η εύκολη λύση για να πεις ότι όπλισε το χέρι ή το μυαλό του, θόλωσε», συνέχισε ο Γιώργος Ξηραδάκης τονίζοντας ότι ο 75χρονος επί της ουσίας δεν απολύθηκε.
«Να σοβαρευτούμε κιόλας. Μπορεί να απολύθηκε από μία εταιρεία, αλλά συνέχισε να εργάζεται.
Γιατί πώς πήγε στους Πεταλιούς ξανά; Απ ό, τι είπαν εκεί και ο δήμαρχος και όλοι, συνέχισε να παίρνει ένα μεροκάματο και να είναι μέλος της οικογένειας. Αλλά η μακαρίτισσα η Μαρία Καρνέση, πήγε και του είπε ότι πρέπει να φύγει», είπε ο κ. Ξηραδάκης μιλώντας εκτός των άλλων, για αμαρτία.

Προηγουμένως, ο Γιώργος Ξηραδάκης είχε περιγράψει μια οικογένεια που «για οποιονδήποτε μελετήσει την ελληνική ναυτιλία είναι case study για την επιτυχία του ελληνικού νεύρου που δημιούργησε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ναυτιλίας». Μίλησε εκτενώς για τα δύο αδέρφια, τον Προκόπη και το Σπύρο, ο ένας μηχανικός και ο άλλος οικονομολόγος – καπετάνιος, που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. «Αυτό που κάνανε πάρα πολλοί Έλληνες καραβοκύρηδες. Έστησαν την εταιρεία τους το 1979 στις Φιλιππίνες, πρώτα μια εταιρεία με πληρώματα και στη συνέχεια μια «δαντέλα εταιρειών, μια δαιδαλώδης ανάπτυξη εταιρειών με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε».

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.