-->
13.06.2024

Γλυκά Νερά: Τα πραγματικά χρόνια που θα μείνει στη φυλακή ο πιλότος

Στον γυναικοκτόνο των Γλυκών Νερών, στην πιθανή ποινή του, αλλά και στις προσπάθειές του να τη μειώσει, αναφέρθηκε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει όσο νωρίτερα γίνεται από τη φυλακή».

«Αν η ποινή που θα του επιβληθεί είναι ισόβια κάθειρξη, τότε θα πρέπει να καθίσει πραγματικά στην φυλακή 16 χρόνια και μέχρι τα 20 θα τα συμπληρώσει με μεροκάματα. Γι’ αυτό ο κύριος αυτός θέλει από την πρώτη μέρα να αρχίσει να εργάζεται. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βγει όσο νωρίτερα γίνεται από τη φυλακή», σημείωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Η δικογραφία είναι ώριμη για να εκδικαστεί. Το αδίκημα είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση, με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» είπε ο ποινικολόγος και συνέχισε: «Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Από την άλλη πλευρά, ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να πει ακόμα και ψέματα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και δεν έχει καμία ποινική ευθύνη γι’ αυτό».

Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε κάτι, το οποίο μπορεί να επιβαρύνει τη θέση του δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. «Ελπίζω να μην κάνει το λάθος να ρίξει τις ευθύνες στην νεκρή κοπέλα, γιατί έτσι θα επιβαρύνει τη θέση του. Αν έχει έστω μία ελπίδα να του αναγνωριστεί ένα ελαφρυντικό, θα ξεθωριάσει και αυτή η ελπίδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι εντυπωσιάζει ο σχεδιασμός, η προμελέτη και ο τρόπος που προσπάθησε να οργανώσει άλλοθι για να πείσει την αστυνομία ότι δεν ήταν αυτός ο ένοχος της ανθρωποκτονίας. Και τις πρώτες ημέρες είχε πείσει την αστυνομία. Μετά, βέβαια, τα στοιχεία ήταν κατακλυσμιαία σε βάρος του», κατέληξε.

 

 

 

 Διαβάστε επίσης