-->
26.09.2022

Η αγωνία και η απόγνωση των πυροσβεστών στο μέτωπο της μάχης: «Πάει η Πάρνηθα μας παιδιά….» – Δείτε βίντεο

Η απόγνωση των πυροσβεστών αποτυπωμένη σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που τράβηξε ένας από αυτούς να στέκονται ανήμποροι μπροστά στην πύρινη λαίλαπα

Το βίντεο δεν διαρκεί πολύ, μόνο λίγα δευτερόλεπτα που την δεδομένη στιγμή μπορεί να φαντάζουν αιώνας για τους πυροσβέστες που μάχονται άυπνοι για τρεις ημέρες, την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την Αττική γη.

Η κάμερα εστιάζει στις τεράστιες φλόγες και η φωνή ενός πυροσβέστη ακούγεται να λέει με θλίψη και απόγνωση: «Πάει η Πάρνηθα μας παιδιά, πάει. Τελείωσε όλη…τελείωσε».

Στο πλάνο φαίνονται δυο συνάδελφοι του, ένας να κοιτάει εξαντλημένος και αποσβολωμένος την φωτιά να «καταπίνει» με φλόγες δεκάδων μέτρων το δάσος.
Ξέρουν ότι όσο και αν το θέλουν, ότι κι αν κάνουν δεν μπορούν να σταματήσουν αυτό το πύρινο «θηρίο» που καίει τα πάντα στο πέρασμα του αφήνοντας πίσω του καμένη γη, κατεστραμμένες περιουσίες και πληγωμένους ανθρώπους.

Ανθρώπους σαν αυτούς τους πυροσβέστες που δεν έχουν κοιμηθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα φτάνοντας στα όρια της αντοχής τους.

Διαβάστε επίσης