-->
28.09.2021

Η «ανταρσία» των τεσσάρων στο ΚΙΝΑΛ – Πως ο Λοβέρδος εγκλώβισε τη Φώφη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο νικητής στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τη …συνεπιμέλεια, καθώς τράβηξε στις θέσεις του για αποχή και όχι υπερψήφιση από το Κίνημα Αλλαγής!

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ενημέρωσε από την περασμένη Δευτέρα τη Χαριλάου Τρικούπη  ότι από τη στιγμή που η Φώφη δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας θα απόσχει από την ψηφοφορία.

Μαζί του συντάχτηκαν τρεις βουλευτές (Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωσταντόπουλος, Δημήτρης Μπλίγκης), δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια. Κατά σύμπτωση (;) και οι τρεις στηρίζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στο τέλος του έτους!

Κάτω από τη «μίνι ανταρσία»-όπως τη χαρακτηρίζουν «πράσινα στελέχη»- , η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη αναγκάστηκε να κάνει πίσω ολοταχώς και να αλλάξει τη θέση περί καταψήφιση του νομοσχεδίου. Η Φώφη Γεννηματά, επικαλούμενη την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, αλλά ταυτόχρονα να απέχει από αυτή, αποφάσισε το κόμμα της να απόσχει από την ψηφοφορία, υιοθετώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο τη θέση Λοβέρδου, χωρίς να φαίνεται όμως αυτό στον πολύ κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Λοβέρδος ανησυχούσε μήπως η Φώφη Γεννηματά αξιοποιήσει τη διαφοροποίησή του και τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, ώστε να «ξεμπερδεύει» μαζί του στη μάχη για την  ηγεσία του κόμματος. Για αυτό τον λόγο και προκειμένου να μην δώσει την παραμικρή αφορμή ζήτησε και έλαβε …γραπτή απάντηση(!) πως η ηγεσία του κόμματος δεν θέτει  θέμα κομματικής πειθαρχίας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο! Ώσπου η Φώφη να έρθει στη θέση του.

 Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης