-->
09.12.2023

Η στιγμή που αστυνομικός σκύλος ξετρυπώνει από ειδική κρύπτη 6 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο

Δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης που ενέχεται στη διακίνηση περισσότερων των 270 κιλών κοκαΐνης, συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πρόκειται για μια γυναίκα 34 ετών και έναν άνδρα 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική παραγγελία της ανακρίτριας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε εταιρεία στην περιοχή του Ευόσμου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Οπως φαίνεται στο βίντεο ο σκύλος εντόπισε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη πίσω από εντοιχισμένη ντουλάπα, ταξιδιωτικό σάκος που περιείχε 5 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 916 γραμμαρίων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητες ηρωίνης και αμφεταμίνης,
  • Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • Κινητά τηλέφωνα,
  • 1 τυφέκιο,
  • 1 κυνηγετικό όπλο και
  • 1 ζώνη μεταφοράς φυσιγγίων με 11 φυσίγγια.

Βρέθηκε ακόμα πλήθος σφραγίδων Δημοσίων Υπηρεσιών και ιδιωτικών εταιρειών, κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας με αντίστοιχα σχετικά έγγραφα κυκλοφορίας, καθώς και πλήθος εγγράφων και πιστοποιητικών, η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται.

Υπενθυμίζεται ότι, την 09-05-2023 είχαν συλληφθεί συνολικά δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, οπότε και κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά κοκαΐνης, ενώ την 02-06-2023 από την συνεχιζόμενη έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον περισσότερα από 161 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 270 κιλά κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις Δικαστικές Αρχές, όπου η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.Διαβάστε επίσης