-->
18.09.2021

Η συνταγή της ημέρας: Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και ντρέσινγκ

Με την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού να είναι γεγονός, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος σερβίρει δροσερή σαλάτα με γαρίδες και ντρέσινγκ.

Υλικά

Για τη σαλάτα

10-15 γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά

200 γραμμ. φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα

1 αγγούρι, κομμένο κατά μήκος σε λεπτές φέτες χωρίς σπόρια

½ φλιτζ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

4-5 φύλλα βασιλικού

1 λεμόνι, ξύσμα

Για τη μαρινάδα

1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 λεμόνι, χυμό

1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα

1 ½ κουταλιά της σούπας αλάτι

½ κουταλιά της σούπας πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη

3-4 κλαράκια δεντρολίβανο

Για τη σάλτσα

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσάμικο με μέλι

Αλάτι, κατά βούληση

Πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα: Απλώνουμε τις γαρίδες στο ταψί με τη μαρινάδα, καλύπτουμε τις γαρίδες με τη μαρινάδα με τα κλαράκια δεντρολίβανου, σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε τις γαρίδες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα λαδωμένο σχαροτηγάνο, ψήνουμε σε αυτό τις γαρίδες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τα χοντροκομμένα μαρούλια. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες των αγγουριών, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τις γαρίδες.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο με μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.



Διαβάστε επίσης