-->
12.04.2024

Η Τσέλσι πουλήθηκε έναντι 4,25 δισ. λιρών! – Ο Αμπράμοβιτς αποχαιρετά τους οπαδούς της

Μια συναισθηματική δήλωση στην οποία αποχαιρέτησε τους οπαδούς της Τσέλσι, εξέδωσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ενόψει της ολοκλήρωσης της εξαγοράς του συλλόγου.

Ο Ρώσος ολιγάρχης συμφώνησε να πουλήσει την ομάδα της Premier League έναντι 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών σε κοινοπραξία με επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη των Los Angeles Dodgers Todd Boehly και με την υποστήριξη της Clearlake Capital.

Η Τσέλσι επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί επίσημα τη Δευτέρα, δίνοντας τέλος στο ιδιοκτησιακό έπος που τρέχει από τότε που ο Αμπράμοβιτς έθεσε τον σύλλογο προς πώληση στις 2 Μαρτίου.

Η συναισθηματική δήλωση του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Στη δήλωσή του λοιπόν, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ανέφερε πως ήταν «τιμή ζωής» να είναι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου τα τελευταία 19 χρόνια, μια περίοδος κατά την οποία οι «μπλε» κατέκτησαν κάθε δυνατό τρόπαιο. Ευχήθηκε επίσης «καλή επιτυχία» στο διάδοχό του Boehly, ο οποίος παρακολούθησε τους τρεις τελευταίους εντός έδρας αγώνες της Τσέλσι για τη σεζόν.

«Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να πουλήσω την Chelsea FC», δήλωσε ο Αμπράμοβιτς. «Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η ομάδα εργάστηκε σκληρά για να βρει τον κατάλληλο θεματοφύλακα για την Chelsea FC που θα είναι σε καλύτερη θέση για να οδηγήσει με επιτυχία τον σύλλογο στο επόμενο κεφάλαιό του. Η ιδιοκτησία αυτού του συλλόγου συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Από τότε που ήρθα στην Τσέλσι πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια, έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να επιτύχει αυτός ο Σύλλογος. Στόχος μου ήταν να διασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα έχει τη νοοτροπία που θα επιτρέψει την επιτυχία της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας, καθώς και τη θέληση και την ορμή να συνεχίσει να αναπτύσσει άλλες βασικές πτυχές του συλλόγου, όπως η Ακαδημία και το ζωτικής σημασίας έργο του Ιδρύματος Τσέλσι. Χαίρομαι που αυτή η αναζήτηση έχει πλέον ολοκληρωθεί με επιτυχία. Καθώς παραδίδω την Τσέλσι στους νέους θεματοφύλακές της, θα ήθελα να τους ευχηθώ καλή επιτυχία, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Ήταν τιμή ζωής να είμαι μέλος αυτού του συλλόγου – θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πρώην και νυν παίκτες, το προσωπικό και φυσικά τους οπαδούς του συλλόγου για αυτά τα απίστευτα χρόνια. Είμαι περήφανος που ως αποτέλεσμα των κοινών μας επιτυχιών, εκατομμύρια άνθρωποι θα επωφεληθούν τώρα από το νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύεται. Αυτή είναι η κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί. Σας ευχαριστώ, Ρομάν».

Υπενθυμίζεται πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς πουλάει τον σύλλογο στον απόηχο των αυστηρών οικονομικών κυρώσεων που του επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ο 55χρονος έχει δεσμούς με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν και στη συνέχεια πάγωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της Τσέλσι.

Οι κυρώσεις αναφέρουν ότι ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να έχει άμεσο ή έμμεσο οικονομικό όφελος από την πώληση, με τον Ρώσο να επιβεβαιώνει προηγουμένως ότι τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν στα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

 Διαβάστε επίσης