-->
28.09.2023

Κακοκαιρία Μπάλλος: Σοκάρει η περιγραφή Γερμανίδας τουρίστριας – Παραλίγο να πνιγεί με τα παιδιά της στην Εύβοια

Τις δραματικές στιγμές της διάσωσής της, μαζί και των δύο μικρών παιδιών της περιγράφει μια Γερμανίδα τουρίστρια, που εγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στις πλημμύρες στη νότια Εύβοια.

«Ο πυροσβέστης δέθηκε με ένα σχοινί και προχώρησε μέσα στο ποτάμι. Εμείς στεκόμασταν στην κορυφή μιας καλύβας. Παρέδωσα το ένα παιδί και εκείνος μόλις το πέρασε απέναντι, επέστρεψε στο σημείο. Πήρε το άλλο παιδί και μετά επέστρεψε και πήρε και εμένα» είπε η γυναίκα στον Alpha.

Η γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά της. Ο πατέρας και ο μεγαλύτερος γιος είχαν καταφέρει να σωθούν έγκαιρα. «Ο σύζυγος και ο μεγαλύτερος γιος μου, είχαν ήδη βγει από το ποτάμι και πραγματικά ήταν πολύ τυχεροί που δεν πέρασαν αυτό που έζησα εγώ».

«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Η στάθμη του νερού ανέβαινε ταχύτατα επειδή 15 λεπτά. Βρεθήκαμε να κινδυνεύουμε», αναφέρει, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στον Πυροσβέστη που την έσωσε, όπως και τα παιδιά της, εκτιμώντας ότι ίσως και η ίδια να μην ζούσε.

«Έπρεπε να κάνω κάτι» αναφέρει ο πυροσβέστης Γιάννης Φωτιάς που μπήκε στα βαθιά, σώζοντας τους Γερμανούς τουρίστες. «Το μόνο που σκέφτηκα ήταν να δεθώ και να βγάλω την οικογένεια σε ασφαλές σημείο. Τα παιδάκια κλαίγανε από συγκίνηση. Το μοναδικό που σκέφτεσαι είναι να σώσεις τους ανθρώπους. Εγώ έκανα απλά τη δουλειά μου», πρόσθεσε.Διαβάστε επίσης