-->
20.03.2023

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Εύβοια

Διακοπές ρεύματος στην Εύβοια. το χιόνι στα ορεινά του Λασιθίου ξεπερνά τα δύο μέτρα. Πυκνές χιονοπτώσεις σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, επιχειρούσαν 44 εκχιονιστικά μηχανήματα.
180 νταλίκες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Πολωνία, είχαν ακινητοποιηθεί από την τροχαία, στα διόδια των Μαλγάρων

Μεγάλος όγκος χιονιού έπεσε στην Εύβοια, με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Στενή αλλά και στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, όπου τρεις οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Πάντως, και παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και το πυκνό χιόνι σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ανοιχτό παραμένει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα προβλήματα που υπήρξαν στην ηλεκτροδότηση σε Κεντρική και Βόρεια Εύβοια, αποκαταστάθηκαν γρήγορα. Ωστόσο, τρεις οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα. Η επέλαση του χιονιά, βρήκε προετοιμασμένους τους κατοίκους, ενώ τα εκχιονιστικά του δήμου δούλευαν πυρετωδώς για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Στα λευκά ντύθηκε το Λασίθι, στην Κρήτη με το χιόνι στα ορεινά να ξεπερνά τα δύο μέτρα. Εντός των οικισμών το χιόνι ξεπέρασε τους 20 πόντους, ενώ στα πιο ορεινά ξεπέρασε τα δύο μέτρα.

Πυκνές ήταν οι χιονοπτώσεις στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα. Στην τελευταία, 44 εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούσαν και προκειμένου να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Τουλάχιστον 180 νταλίκες από Ρουμανία, Βουλγαρία και Πολωνία, είχαν ακινητοποιηθεί από την τροχαία, στα διόδια των Μαλγάρων, για περισσότερες από 24 ώρες, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των ΙΧ στο εθνικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης