-->
24.09.2023

Καπραβέλος: Ασθενής με κορωνοϊό πέταξε το οξυγόνο και το έσκασε από το νοσοκομείο – Τον βρήκαμε ημιθανή στα παγκάκια

Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιέγραψε ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος. Όπως ο ίδιος ανέφερε, ασθενής με κορονοϊό, ενώ χρειαζόταν οξυγόνο, πέταξε τα σωληνάκια του κι έφυγε από την κλινική που νοσηλευόταν.

«Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω. Προφανώς, είχε άκουσε κάποιες “συμβουλές”», σχολίασε ο γιατρός στον ΣΚΑΪ, ενώ επισήμανε ότι, τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο, είχαν τον αριθμό – ρεκόρ των 53 εισαγωγών, παρότι υπάρχουν νοσοκομεία με περισσότερους ασθενείς.

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα. Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά», είπε και προειδοποίησε:  «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη. Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε».

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για τους αρνητές

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορονοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν», τόνισε ο γιατρός. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε.

Έχουμε, πρόσθεσε, ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορoνοϊό πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους.Διαβάστε επίσης