-->
23.03.2023

Καρφιά Φίλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλω ένα κόμμα που να έχουμε μεταγραφές

Αιχμές κατά την ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την στρατηγική μετεγγραφών άφησε ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 ο κ. Φίλης σχολίασε τις εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια παραμονής του στην αντιπολίτευση.

Όπως είπε αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις υπάρχουν αντικειμενικές, όπως η πανδημία όπως και υποκειμενικές καταστάσεις οι οποίες δεν επέτρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει πολιτικό σχέδιο. Συμπληρώνοντας είπε πως το κόμμα πρέπει να έχει μεγαλύτερη επικοινωνία με τον πολίτη και να διατυπώνει με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και τόλμη τις απόψεις του.

«Τώρα αρχίζει σιγά σιγά ο κόσμος με την πανδημία να ξαναμπαίνει σε μια κατάσταση που συνειδητοποιεί το εύρος και το βάθος των προβλημάτων του. Θα χρειαστούμε λοιπόν έναν μεγάλο αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες να φύγουν από τον φόβο της πανδημίας, από τον φόβο για τη ζωή τους, που ήταν λογικός, και να ξαναμπούν στο ζήτημα της διεκδίκησης μιας ελπίδας για τη ζωή τους και το μέλλον τους», είπε. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε με τρόπο ικανοποιητικό να απαντήσει σε όλη αυτή την κατάσταση». Η ουσία, όμως, όπως είπε, είναι: «Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις που δεν δίνουν κάποια ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα για την κυβερνητική πολιτική, υπάρχει μείωση, αποδοκιμασία, απομάκρυνση».

Στην συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε στο ενδεχόμενο μάζες ψηφοφόρων, κυρίως νεαροί σε ηλικία να μετακινούνται σε άλλα κόμματα όπως αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Φίλης είπε πως κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζει αλλά σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης είναι μία δύναμη στον προοδευτικό χώρο, με την οποία μία προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης οφείλει να συνομιλήσει. «Και με αυτόν και με το ΚΚΕ και με δυνάμεις του ΚΙΝΑΛ, λέω δυνάμεις γιατί δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει, να πάει από εδώ και από εκεί».

Ωστόσο, ο Νίκος Φίλης με αφορμή την πρόσφατη μετεγγραφή του Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ , εμφανίστηκε αντίθετος. Όπως είπε ο τομεάρχης Παιδείας, δεν κάνει κρίση για ένα-ένα πρόσωπο λέγοντας πάντως πως «εγώ δεν συμφωνώ στην ιστορία των μετεγγραφών».

«Ένα κόμμα το οποίο πηγαίνει προς την κυβέρνηση, η δύναμή του δεν αντλείται από τις μεταγραφές. Δεν θέλω ένα κόμμα που να έχουμε μεταγραφές, θέλω ένα κόμμα που να έχουμε συμμαχίες, και πολιτικές συμμαχίες. Δεν πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα κόμμα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης