-->
08.03.2021

Καταγγέλλουν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς

Εκτός σειράς καταγγέλλουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και κόμματα ότι εμβολιάστηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Τι συνέβη;

Το skyrodos.gr αναφέρει: «Παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι μόνιμος κάτοικος Ρόδου και δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη φροντίδα η ιδιότητα του, ο κ. Χατζημάρκος με ιδιωτικό σκάφος, βρέθηκε με την παρέα του στη Χάλκη την Κυριακή, πιθανώς και για υπηρεσιακούς λόγους τους οποίους δεν έκανε γνωστούς ο δήμαρχος Αγγελος Φραγκάκης που μίλησε σήμερα το πρωί στον sky».

Το ίδιο σάιτ προσθέτει: «Η υπεύθυνη γιατρός του Ιατρείου της Χάλκης κ. Αρβανιτίδου μιλώντας στον sky όχι μόνο επιβεβαίωσε τον εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου, αποκάλυψε ακόμη πως ο ίδιος ήταν σε κατάσταση που παρέδωσε στην ίδια ο δήμος με τα ονόματα των δημοτών και μάλιστα πριν από την ημέρα των εμβολίων.

Επομένως δεν εμβολιάστηκε με επιπλέον δόση που περίσσεψε λόγω κάποιας απουσίας ή άρνησης πολίτη να εμβολιασθεί: Το όνομα του μπήκε στην κατάσταση και η διαδικασία ακολουθήθηκε χωρίς καμιά αναστολή».

Στη συνέχεια, στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται: «Μια σημαντική λεπτομέρεια που μειώνει την άποψη πως τα εμβόλια περίσσευαν και επομένως δόθηκε η δόση για να μην …πεταχτεί: Στην Χάλκη ήταν ζευγάρι με καταγωγή από εκεί, που ήθελε να εμβολιασθεί αλλά οι δόσεις είχαν τελειώσει!».

Ανακοινώσεις από το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις για το συγκεριμένο θέμα εξέδωσαν τόσο το Κίνημα Αλλαγής όσο και το ΜέΡΑ25, στις οποίες απευθύνουν ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, με ανακοίνωσή του, θέτει τις εξής ερωτήσεις προς την κυβέρνηση:

  • Υπάρχει κάποιο κριτήριο για εμβολιασμούς πέραν των ηλικιακών ομάδων των 60-65 και 75-80 που όλοι μας γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;
  • Υπάρχει κάποιο κριτήριο προτεραιοποίησης πέραν του ηλικιακού και πέραν των υγειονομικών λειτουργών που να εντάσσει τους πολίτες στους υφιστάμενους εμβολιασμούς;
  • Υπάρχει κάποιο κριτήριο πολιτικής, διοικητικής ή κομματικής ιδιότητας που να προτάσσεται έναντι των κοινών θνητών;
  • Και τέλος, αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου εμβολιάστηκε σήμερα κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και της σειράς εμβολιασμού;

«Όποιος έχει μπάρμπα στην… Κορώνη παίρνει και τη σειρά των άλλων για να εμβολιαστεί;», σημειώνει το ΜέΡΑ25 στη δική του ανακοίνωση, με βάση το ρεπορτάζ του ραδιοφωνικού σταθμού skyrodos.gr.

svg%3E

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι η είδηση προκαλεί «αγανάκτηση και πλείστα ερωτηματικά στους πολίτες», ενώ στη συνέχεια προσθέτει: «Το θέμα θα μπορούσε να ήταν απλό, αν ο περιφερειάρχης περίμενε τη σειρά του και απλά μετέβαινε στο κέντρο που λειτουργεί στον Αρχάγγελο για να εμβολιαστεί όπως και οι υπόλοιποι πολίτες».

Οι ερωτήσεις του ΜέΡΑ25 προς την κυβέρνηση

  • «Οι άνθρωποι αυτοί δηλαδή αλλά και οι υπόλοιποι είναι πολίτες δεύτερης διαλογής;
  • Πώς είναι δυνατό ο πρώτος πολίτης του Νοτίου Αιγαίου να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και να περιφρονεί τον κόσμο που περιμένει εδώ και καιρό τη σειρά του για να εμβολιαστεί;
  • Ακόμη και αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα, γιατί δεν ζήτησε να γίνει ο εμβολιασμός του στη Ρόδο και πήγε στη Χάλκη παραβλέποντας τη διαδικασία;
  • Γιατί τόση μυστικότητα για τον εμβολιασμό στη στιγμή που για κάθε γεγονός δημοσιεύονται δελτία Τύπου μαζί με τις φωτογραφίες;».

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη προσθέτει ακόμα: «Ακόμη και αυθόρμητα να πήρε την πρωτοβουλία να εμβολιαστεί σε ένα μικρό νησί ,για να στείλει το μήνυμα στους ακρίτες για την εφαρμογή των μέτρων πάλι ατόπημα διέπραξε, γιατί με τον τρόπο που το έκανε προσέβαλε τον κόσμο που στωικά υπομένει και περιμένει τη σειρά του για το περίφημο εμβόλιο».

Έπειτα τονίζει ότι ο Γιώργος Χατζημάρκος προσέβαλε και τους πολίτες «που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες για τους οποίους, θυσιάστηκε η οικονομία ώστε να προστατευθούν, αλλά η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν τους έχει καταγράψει, ώστε να εμβολιαστούν πρώτοι και αναγκάζονται να είναι στις λίστες αναμονής με ηλικιακά κριτήρια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους».


Διαβάστε επίσης