-->
08.08.2022

Καβγάς για τον ανασχηματισμό – Χατζηδάκης: «Δεν σας άρεσε ούτε ο δικός σας» – Σκουρλέτης: «Την πατήσατε»

Στα απόνερα του ανασχηματισμού συνεχίζει να κινείται η Βουλή και κατά τη σημερινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, πήρε το ρόλο και αφού υπερασπίστηκε τις προωθούμενες αλλαγές, τονίζοντας τη σημασία τους για το μέλλον- και τις συντάξεις- της νέας γενιάς, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που κράτησε στον ανασχηματισμό.

«Μιλήσατε με πολιτικό θράσος σα να είστε 15 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Σα να λέει ο κόσμος πού είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει», είπε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Μιλήσατε για συναίνεση, αλλά μόλις η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κινήθηκαν στην κατεύθυνση αυτή και πρότειναν σε άνθρωπο που είχατε στην κυβέρνηση σας εξεγερθείτε! Αντιδράσατε με χολερικό τρόπο! Δεν σας άρεσε ούτε ο δικός σας άνθρωπος! Ε πως την εννοείτε τη συναίνεση; Έχετε επιτρέψει να μετατρέψετε το κόμμα σας από κόμμα σε πολιτική θεατρική παράσταση! Αυτό είστε».

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης διέκρινε μια ανησυχία όπως είπε για την αντιπολιτευτική στάση του κόμματός του. «Καλύτερα να ανησυχείτε για την διακυβέρνηση που κάνετε. Κυβερνάτε με δημοσκοπήσεις και γκάλοπ», είπε και σημείωσε για τον ανασχηματισμό: «Είναι παραδοχή αποτυχίας πάνω απ’ όλα στην υγεία! Μιλάτε για συναίνεση όταν την περασμένη βδομάδα ο πρωθυπουργός ήταν κήρυκας διχασμού και πολιτικής τυμβωρυχίας! Η φράση για τα φέρετρα δεν δείχνει συναίνεση! Η αλαζονεία ξεχειλίζει πια! Επιχειρήσατε να μπείτε στη λογική της μεταγραφολογίας και να το περάστε ως δήθεν συναίνεση! Τη πατήσατε!».


Διαβάστε επίσης