“Αδιανόητη και καταδικαστέα”, χαρακτηρίζει την εξωφρενική δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter “Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού”.
Δείτε την ανάρτησή της:
Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού.
— Niki Kerameus (@nkerameus) September 2, 2022
Την έντονη αντίδραση και του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης, σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Παρασκευής, ο οποίος είπε ότι «δεν υπάρχει βιασμός, χωρίς συναίνεση».
“Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού”, ανέφερε ο υπουργός.
Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού.
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) September 2, 2022