-->
18.05.2022

ΚΙΝΑΛ: Θέμα χρόνου η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου – Οι τελευταίες εξελίξεις

Η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να θέσει την υποψηφιότητα του για πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως έχει αρχίσει για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Αλλωστε φρόντισε να το προαναγγείλει με το tweet που ανέβασε με αφορμή τη 18η Οκτωβρίου, ημέρα που συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981. «Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του ελληνικού λαού», και όλοι εκτιμούν ότι εμμέσως πλην σαφώς έκανε γνωστή την πρόθεσή του.

Ολα δείχνουν ότι στην εκλογική διαδικασία ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρει απέναντί του τέσσερις και όχι πέντε καθώς ο Βασίλης Κεγκέρογλου έδειξε ότι σκέφτεται την αποχώρησή του μετά την συνάντηση που είχε με τον κ., Παπανδρέου. «Ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνομιλία διάρκειας περίπου μισής ώρας που είχε μέσω Skype ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο των επαφών που έχει με όλους τους διεκδικητές της αρχηγίας, όπου φέρεται να ανακοίνωσε στον ευρωβουλευτή, πως θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, η συνομιλία των δύο ανδρών έγινε σε καλό κλίμα με το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει στον πρώην πρωθυπουργό το ρόλο που έχει διαδραματίσει σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και την ενότητα της παράταξης. Ο κ. Ανδρουλάκης όμως φρόντισε να στείλει το μήνυμά του: «η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας»

Εφόσον ο κ. Παπανδρέου πάρει την απόφαση να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, φέρεται ως πλέον βασικό σενάριο -ως πρώην πρόεδρος- την Πέμπτη που είναι η τελευταία ημέρα προθεσμίας να καταθέσει τις 45 υπογραφές που χρειάζονται από τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και όχι να μπει σε διαδικασία να συγκεντρώσει τις 5.000 υπογραφές που χρειάζονται. Βέβαια υπάρχει και το σενάριο να καταθέσει 5.000 υπογραφές για να δείξει την απήχηση που έχει στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης