-->
08.08.2022

Κορωνοϊός: Κυβερνητικό σχέδιο 6 σημείων για να «σωθούν» τα Χριστούγεννα – Αλλαγές στην εστίαση, τα καφέ και στα rapid test

Νέα σενάρια για νέα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα πυροδοτεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ευρώπη.

Μετά και την αναβολή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας της νέας μετάλλαξης, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (27/11) κατά το προσυνέδριο στα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και καθώς εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και στη Μεγάλη Βρετανία, τα σενάρια αναζωπυρώθηκαν.

Διαβάστε ακόμα: «Όμικρον»: Το Ισραήλ κλείνει τα σύνορα – Νέα μέτρα στη Βρετανία και την Ελβετία

Στο χώρο της εστίασης ειδικότερα κυκλοφορούν φήμες ακόμη και για lockdown σε μία ή δύο εβδομάδες. Κυβερνητικά στελέχη πάντως διέψευδαν ότι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο και επέμεναν ότι δεν αλλάζει τίποτε στη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά στην αντιμετώπιση του νέου κύματος κορωνοϊού.

Το Μαξίμου ως γνωστόν θέλει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι και τα Χριστούγεννα με ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία.

Πάντως, αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν κατ’ ευχήν η κυβέρνηση εξετάζει να λάβει κάποια μέτρα.

Όπως αποκαλύπτει η Real news και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σιαδήμας, μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση για να αποφευχθεί ένα λοκ νταουν είναι:

– Τεστ της ίδιας ημέρας για να μπορούν οι ανεμβολίαστοι να επισκεφθούν οποιοδήποτε χώρο απαιτεί αρνητικό τεστ. Δηλαδή δεν θα ισχύει rapid test 48 ωρών αλλά 24 ωρών.

– Η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης και των καφέ.

– Η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό για τους ανεμβολίαστους εάν είναι για λόγους αναψυχής. Έτσι εν όψει της εορταστικής περιόδου και της μετακίνηση πολιτών στις γενέτειρες τους ή ακόμα και σε τουριστικές περιοχές έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο να απογοητευθεί η μετακίνηση σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους όπου υπάρχει συνωστισμός, εκτός από τους εσωτερικούς.

 


Διαβάστε επίσης