-->
28.11.2022

Κορωνοϊός: Τέλος της πανδημίας την άνοιξη, προβλέπει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Τέλος της πανδημίας την ερχόμενη άνοιξη, προέβλεψε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, εκτιμώντας ότι τότε θα έχει επιτευχθεί και η «ανοσία της αγέλης».

«Η ανοσία της αγέλης πάντα επιτυγχάνεται. Το θέμα είναι μόνο το πώς, μέσω εμβολιασμού ή νόσησης. Το εμβόλιο είναι οπωσδήποτε ο ασφαλέστερος δρόμος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπαν.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι μέσω του εμβολιασμού επιτυγχάνεται και η αποσυμφόρηση του συστήματος Υγείας, με θετικά αποτελέσματα τόσο για τους νοσηλευόμενους, όσο και το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό: «Όταν κοιτώ τα νοσοκομεία, συμπεραίνω ότι ο εμβολιασμός δεν ελαχιστοποιεί το ρίσκο μονάχα για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για το σύνολο των γιατρών, των νοσηλευτών και των υποδομών Υγείας μας. Όσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά εμβολιασμού και όσο χαμηλότερη παραμένει η μεταδοτικότητα του ιού, τόσο καλύτερα μπορούμε να προστατέψουμε, για παράδειγμα, τα παιδιά, τα οποία δεν μπορούν ακόμη να κάνουν το εμβόλιο».

Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η «Ημέρα της Ελευθερίας» στη Γερμανία, οπότε και θα αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακολουθώντας το παράδειγμα της Δανίας και της Μεγάλης Βρετανίας, ο κ. Σπαν απάντησε:

«Ακόμη δεν έχουμε επιτύχει τα επιθυμητά ποσοστά εμβολιασμού, ωστόσο, όσο κυκλοφορώ στη χώρα μας, παρατηρώ ότι υπάρχει ολοένα και περισσότερη “ελευθερία”. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το εμβόλιο μας έχει ήδη επιστρέψει πολλές από τις ελευθερίες μας και αυτό αποτελεί μεγάλο ευτύχημα».

Όσον αφορά την πλήρη άρση των μέτρων, για την οποία ερωτήθηκε ξανά, ο Γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι «Εάν δεν κάνει την εμφάνισή της κάποια καινούργια μετάλλαξη του ιού, από την οποία δεν θα μπορούν να μας προστατεύσουν τα υπάρχοντα εμβόλια- κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί- τότε στις αρχές του νέου έτους θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πλήρη κανονικότητα».

«Όπως ξαναείπα: Την ανοσία θα την πετύχουμε, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλο. Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα νοσήσει», κατέληξε ο Υπουργός.

ΠΗΓΗ: Augsburger Allgemeine

Διαβάστε επίσης