Το φασκόμηλο, που αγαπούν πολύ οι Ιταλοί στα πουλερικά και τα κρεατικά τους, δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά και άρωμα στο κατά τα άλλα απλό και γρήγορο κοτόπουλο της συνταγής.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.
Διαδικασία
- Σε ένα µπολ ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, το σκόρδο, τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, τον μαϊντανό, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 150 ml νερό.
- Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «ψήνουμε» το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσει καλά.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το µείγµα του µπολ, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουμε µε πουρέ πατάτας.
Πηγή: Γαστρονόμος