-->
28.03.2023

Κούγιας: «Υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Καλά κάνει ο Αυγενάκης και δεν δίνει τα χρήματα στις ομάδες!» 

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή “Μπάλα κι Άλλα” με τον Άρη Γάτα και ήταν ιδιαίτερα καυστικός με το θέμα που έχει προκύψει με τα μειωμένα έσοδα των συλλόγων από το στοίχημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας:

«Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν λέει την αλήθεια με όλους αυτούς τους τύπους που είναι στην ΕΠΟ και τους ξέρει ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος. Δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν, έκαναν ξαφνικά 32 ομάδες και να μου πείτε ποιος έχει τις μετοχές σε κάθε ομάδα ξεχωριστά. Να εμφανιστούν με τα πρακτικά των ανωνύμων εταιριών, ποιοι έχουν τις μετοχές, τι δουλειά κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης, ποιοι είναι στο ΔΣ και τα έσοδα τους, τι εισιτήρια κόβουν και τι επάγγελμα κάνει ο κάθε ιδιοκτήτης. Επίσης, να μας πουν τι λεφτά πήραν πέρυσι και πως αυτές οι ομάδες επιβιώνουν. Επίσης, θα πρέπει οι πρόεδροι να δείξουν το μετοχολόγιο και πως χωρίς έσοδα καταφέρνουν να τρέχουν τις ομάδες, να πηγαίνουν ταξίδια, να μένουν σε ξενοδοχεία και αναρωτιέμαι ποιος πληρώνει.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε αναλυτικά για τους περισσότερους προέδρους που βρίσκονται σε ομάδες του βορρά και του Νότιου Ομίλου της Super League 2 λέγοντας ότι: «Η Σούπερ Λιγκ 2 είναι το παράνομο στοίχημα και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται. Υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση που έφερε ανθρώπους από το πουθενά, ανθρώπους που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν και στήνουν κάθε Κυριακή τα μισά παιχνίδια. Καλά κάνει ο Αυγενάκης και δεν δίνει τα χρήματα στις ομάδες χωρίς ιδιοκτήτες, χωρίς φιλάθλους και χωρίς κάποιες εξ αυτών να έχουν τηλέφωνο. Για να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να μπει εισαγγελέας. Αν είναι δυνατόν οι ομάδες να μιλάνε και να φωνάζουν και αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να πάρουν λεφτά.

Ο Αυγενάκης έκανε το λάθος να ενοποιήσει τις δύο κατηγορίες, την πάτησε γιατί τον συμβούλεψε λάθος ο Βαγγέλης Μπραουδάκης και αποτέλεσμα αυτού ήταν ομάδες όπως ο Απόλλων Πόντου που έπαιζε τοπικό να βρεθεί ξαφνικά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το 80% όλων αυτών πρέπει να πάει φυλακή, γιατί ζουν από το ποδόσφαιρο και το στοίχημα. Κανείς δεν ελέγχει τίποτα, τα έλεγα από πέρυσι. Επίσης, έχετε ακούσει ποτέ να γίνεται έλεγχος αντιντόπινγκ; Κάποιες ομάδες ξεκινούν με δέκα νίκες και μετά δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και μαζεύουν σαν παστέλια τα γκολ και τώρα δεν μπορούν οι παίκτες να περπατήσουν, να ανέβουν σκαλιά για να μπουν στα αυτοκίνητά τους».//

Διαβάστε επίσης