-->
05.08.2021

Κρήτη: Θρήνος στο τελευταίο αντίο του μικρού Ζαχαρία

Λίγο μετά τις 2.00 έφτασε στη Λιγόρτυνο η νεκροφόρα που μετέφερε το 2χρονο αγγελούδι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε έπειτα από την πτώση του σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Μόλις έκανε την εμφάνισή του το λευκό φέρετρο όλοι οι παρευρισκόμενοι «λύγισαν» καθώς ακόμα και τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Ζαχαρίας δεν βρίσκεται κοντά τους.

Όλοι οι χωριανοί στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας ενώ κατέφταναν στην εκκλησία και το νεκροταφείο κρατώντας μία ανθοδέσμη με λουλούδια στην οποία υπήρχαν και… στρουμφάκια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δρόμοι της Λιγόρτυνος έχουν στρωθεί με λουλούδια (κρίνα, γαρύφαλλα και άλλα είδη). Από εκεί πέρασε η νεκροφόρα που μετέφερε το άψυχο σώμα του παιδιού στην εκκλησία όπου θα τελεστεί η κηδεία και στο νεκροταφείο.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το όνομά του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από τη ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού


Τραγικές φιγούρες αποτελούν οι γονείς καθώς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού.

Από νωρίς στο σπίτι της οικογένειας κυριαρχεί η θλίψη και ο πόνος καθώς και μία σιωπή που όπως την χαρακτήρισε ο ιερέας του χωριού «είναι εκκωφαντική».

Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει τις… καρδιές όλων των παρευρισκομένων με το μοιρολόι της.

«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολλήσανε καλέ μου Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου

Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…».


Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο.

Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Πηγή: cretapostΔιαβάστε επίσης