Τέλεια μελωμένο, κοκκινιστό γιουβέτσι και πεντανόστιμα τυρένια κεφτεδάκια ανακατεύονται, μπλέκονται, δημιουργούν συναισθήματα θαλπωρής. Το γιουβέτσι μαγειρεύεται αργά στο τηγάνι και περιμένει τα λαχταριστά κεφτεδάκια με Grana Padano μέσα στη σάλτσα του…
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Υλικά για τα κεφτεδάκια
50 ml γάλα
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα
400 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. Grana Padano DOP, φρεσκοτριμμένη
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το γιουβέτσι
60 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μπούκοβο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
80 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
650-750 ml καυτό νερό
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Υλικά για το σερβίρισμα
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Grana Padano, φρεσκοτριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βουτάμε το ψωμί στο γάλα μέχρι να το απορροφήσει.
2) Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί (αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά), την Grana Padano DOP, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
3) Ζυμώνουμε πολύ καλά για τουλάχιστον 5-6 λεπτά.
4) Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5) Πλάθουμε περίπου 16 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.
6) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για περίπου 30-35 λεπτά.