-->
22.09.2023

Κυβερνητικά στελέχη: Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν για το Αφγανιστάν και τους πρόσφυγες

«Η Αθήνα εκτιμά ότι η επαφή με την Τουρκία είναι απαραίτητη, καθώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως οι δύο χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν από νέες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και, άρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το ίδιο πρόβλημα» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη που αποφεύγουν να πουν περισσότερα, για την επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, σήμερα το απόγευμα.

H Αθήνα δεν θα ήθελε να ξαναδεί συνωστισμό προσφύγων στον φράχτη του Έβρου και υποκινούμενες μαζικές μετακινήσεις στα σύνορα της, χερσαία και θαλάσσια, και αφετέρου πως δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας οι μαζικές ροές προσφύγων.

Η τηλεφωνική συνομιλία θα γίνει στις 19:30, και θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν και για το νέο κύμα μεταναστών που αναμένεται μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές Αρχές είναι ήδη σε επιφυλακή στα σύνορα του Έβρου για το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος.

Άλλωστε σήμερα Παρασκευή πήγαν στην περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Ορεστιάδα και από εκεί θα πήγαν στις Καστανιές για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.   Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό.Διαβάστε επίσης