Search
Close this search box.
Search

Λαζάνια με μανιτάρια και μπεσαμέλ στο φούρνο

Πριν 4 έτη

Ποιος δεν ξετρελαίνεται με τα ζυμαρικά; Αυτή η συνταγή για μανιταρένια λαζάνια στον φούρνο θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για ένα καινούργιο πιάτο ζυμαρικών.

Η συγκεκριμένη εκδοχή ανήκει στην Monica Byrne και την σύντροφό της, οι οποίες έχουν ένα μικροσκοπικό εστιατόριο στο Μπρόυκλυν της Νέας Υόρκης, ονόματι (καθόλου τυχαία) Handmade, δηλαδή χειροποίητο. Δείτε πώς φτιάχνουν αυτό το πιάτο με λαζάνια που εξαντλείται λίγες ώρες αφού βγει από τον φούρνο λαχταριστό.

Υλικά

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή βότανο

6 μεγάλα κρεμμύδια

μισό κιλό μανιτάρια της επιλογής σας,  κομμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κεφαλή ραντίτσιο
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές βούτυρο αγελάδος
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι τυρί Gruyère, τριμμένο (ή κεφαλοτύρι)
1 φλιτζάνι τυρί Fontina, τριμμένο (ή ρεγκάτο)
2 κουταλιές λάδι τρούφας υψηλής ποιότητας (προαιρετικά)
2 κουτιά  με φύλλα από λαζάνια
1 σφαίρα (καπνιστής) μοτσαρέλας, κομμένη σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκια παρμεζάνα, τριμμένη

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.