Search
Close this search box.
Search

Λεμονάτο Χοιρινό με μαρούλι

Πριν 4 έτη

Υλικά 

  • 1200 g χοιρινό κομμένο σε μερίδες και κατάλληλο για κατσαρόλα
  • 3 μαρούλια, χοντροκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ/σ αλεύρι
  • 100 g γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 3 λεμόνια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 40 g νερό ή ζωμός
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το χοιρινό, από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο, πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια, το νερό ή το ζωμό, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε το χοιρινό για περίπου 1 ώρα.
Ζεματάμε τα μαρούλια στο νερό που βράζαμε το χοιρινό για 5’, κατόπιν τα στραγγίζουμε.
Τα προσθέτουμε στο χοιρινό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20’.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το γιαούρτι και λίγο ζεστό ζωμό από το φαγητό, περιχύνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.