-->
02.12.2022

Λευτέρης Κρέτσος: Σε αναβολή – εκ νέου – η δίκη για τις τηλεοπτικές άδειες

Λευτέρης Κρέτσος: Σε αναβολή για τις 7 Δεκεμβρίου 2022 οδηγήθηκε ξανά η δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, που κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση, και βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με τα μέλη που είχαν απαρτίσει την Επιτροπή Αξιολόγησης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η απουσία αρκετών μαρτύρων βουλευτών, αφού η υπόθεση προέκυψε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά βουλευτών της ΝΔ – μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής – οδήγησε τον εισαγγελέα στο να προτείνει αναβολή της δίκης για πολλοστή φορά.

«Προτείνω αναβολή για το 352 ΚΠΔ. Απουσιάζουν αρκετοί μάρτυρες. Επειδή είναι βουλευτές έχουν ακαταδίωκτο…» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Το λόγο έλαβε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων λέγοντας: «Οι κατηγορούμενοι είναι εδώ και θέλουν να δικαστούν. Οι απόντες βουλευτές εκπροσωπούνται άξια από τον κ. Βορίδη». Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης για το Δεκέμβριο.

Σημειώνεται, ότι στη μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών αναφερόταν πως η Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού παραβίασε το καθήκον της «προκειμένου να ευνοήσει έναν τουλάχιστον εκ των υπερθεματιστών σκόπιμα μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα καταβάλει τα ποσά της προσφοράς του ή σκόπιμα λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία, με βάση την προκήρυξη, δεν έπρεπε και δεν μπορούσε να λάβει υπόψη».

Διαβάστε επίσης