-->
24.06.2024

Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Αυτοδυναμία, χωρίς κίνδυνο ακυβερνησίας από πιθανή αταίριαστη συνεργασία

Στη διευρυμένη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι στις επικείμενες εκλογές επιδιώκει «αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα» για να προσθέσει αφήνοντας αιχμές για την περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης ηττημένων: «Για να μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα της δημιουργίας, χωρίς όμως τον κίνδυνο της ακυβερνησίας και μακριά από τα βαρίδια μιας πολιτικής παραλυσίας με τη μορφή μιας πιθανής αταίριαστης συνεργασίας».

Ο πρωθυπουργός δυο 24ωρα πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, το Σάββατο, αναφέρεται στα κρίσιμα διλήμματα των εκλογών ενώ κάνει και έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Παρόντες είναι υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε επίσης:

«Η οικονομία μας αναβαθμίστηκε 12 φορές και σήμερα είναι ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα», τόνισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας γιατί είναι σημαντική η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με τη ρητή δέσμευση ότι, εφόσον η ΝΔ είναι σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η χώρα θα πετύχει αυτό το στόχο πριν το τέλος του χρόνου.

«Συγκρίνετε αυτόν τον απολογισμό με το τι έγινε το 2015-2019. Κλειστές τράπεζες, ουρές έξω από τα ΑΤΜ, ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, επενδύσεις με το ζόρι. Σήμερα οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται προς τα πάνω. Οι αποταμιεύσεις έχουν αυξηθεί. Όλα αυτά δεν έτυχαν, πέτυχαν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν από 4 χρόνια κάποιοι έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και στην ξηρά είχαν ανοιχτά τα σύνορα. Αυτή η χώρα ξέφραγο αμπέλι είναι πια παρελθόν. Οι παράνομες ροές αποτρέπονται. Συνθλίβουμε τα άθλια κυκλώματα των διακινητών. Σε πείσμα εκείνων των φωνών επεκτείνεται ο φράχτης του Έβρου. Το λέω καθαρά, ο φράχτης επεκτείνεται. Και πια και με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να καταψηφίζει την καταάτυστη τροπολογία Παπαδημούλη», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι πρόκειται για τις ίδιες φωνές που έλεγαν ότι η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός και είπε ότι η κυβέρνηση απάντησε με την έμπρακτη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και τις αυξήσεις που πήραν οι ένστολοι.

«Βέβαια και με την αναγέννηση των ναυπηγείων μας και της αμυντικής μας βιομηχανίας», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Διαβάστε επίσης