-->
25.05.2024

Λιζ Τρας: Όταν η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε μπερδέψει τον Νίκο Δένδια με τον… Νίκο Βέρτη

Η 47χρονη μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λιζ Τρας, είναι από σήμερα η νέα πρωθυπουργός της χώρας, αναλαμβάνοντας τα ηνία του κόμματος των Συντηρητικών και της Βρετανίας, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, η Λιζ Τρας συγκέντρωσε 81,326 ψήφους έναντι  60,399 του Ρίσι Σουνάκ. Συνολικά ψήφισαν 172,437 μέλη, ενώ άκυρες ήταν 654 ψήφοι.

«Λιζ Τρας it is», συμπλήρωσε ο πρέοδρος της Επιτροπής 1922 που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.

Όταν μπέρδεψε τον Νίκο Δένδια με τον Νίκο Βέρτη

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε γίνει ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο, όταν… υπέπεσε σε ένα χαριτωμένο λάθος!

Συγκεκριμένα, στις 8 Μαρτίου ως υπουργός Εξωτερικών η Λις Τρας είχε συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια.

Ωστόσο… σε ανάρτησή της στο Twitter και στο Facebook το γραφείο της κ. Τρας ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα καταδικάζουν ομού την βάρβαρη εισβολή στην Ουκρανία, και ότι η ίδια προσέφερε τα συλλυπητήριά της για τους θανάτους Ελλήνων ομογενών στον… Νίκο Βέρτη.

Το χειρότερο μάλιστα ήταν ότι έβαλε και σύνδεσμο στο όνομα του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή που παρέπεμπε σε εκείνον, αντί για τον κ. Δένδια, με τη λανθασμένη ανάρτηση να παραμένει για αρκετή ώρα στον προσωπικό λογαριασμό της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών, μέχρι τη διόρθωσή του.

Ομολογουμένως, τα περισσότερα ελληνικά επίθετα προκαλούν δυσκολίες στον μέσο Βρετανό, ωστόσο το επίθετο «Dendia» αφενός δεν είναι πολύ δύσκολο και αφετέρου… δεν μοιάζει καθόλου στο «Vertis».

 


 Διαβάστε επίσης