Υλικά
250 γρ. πένες
400 γρ. σολομό, σε φιλέτο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
40 γρ. βότκα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Eκτέλεση
Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.
Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κυβάκια 1-2 εκ.
Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.
Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.